Στο Μαξίμου ο Χρυσοχοϊδης για τη δολοφονία Καραϊβάζ

Στο Μαξίμου ο Χρυσοχοϊδης για τη δολοφονία Καραϊβάζ

Υποσχέσεις για ταχεία σύλληψη των δραστών

Στο Μέγαρο Μαξίμου κλήθηκε νωρίς το πρωί του Σαββάτου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης για συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρωθυπουργός ζήτησε τη γρήγορη εξιχνίαση της υπόθεσης της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

«Πολύ γρήγορα, όπως κάνει πάντα η Ελληνική Αστυνομία, θα βρει τους ενόχους και θα τους παραδώσει στη Δικαιοσύνη», δήλωσε ο υπουργός μετά τη συνάντηση, κάνοντας λόγο για ειδεχθές έγκλημα, ενώ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Καραϊβάζ.

Η είδηση της δολοφονίας του βετεράνου δημοσιογράφου του αστυνομικού ρεπορτάζ έχει κάνει τον γύρο του κόσμου. Στο σχετικό της δημοσίευμα η Deutsche Welle σημειώνει πως τον περασμένο Ιούλιο ο ιδιοκτήτης εφημερίδας ταμπλόιντ, Στέφανος Χίος, δέχθηκε ένοπλη επίθεση από κουκουλοφόρο έξω από το σπίτι του και πως η συγκεκριμένη υπόθεση βρίσκεται υπό διερεύνηση. «Τα γραφεία των ελληνικών ΜΜΕ γίνονται συχνά στόχος εμπρηστικών βομβών και βανδαλισμών, όμως οι δολοφονίες δημοσιογράφουν είναι σε γενικές γραμμές σπάνιες στην Ελλάδα. Ένας ερευνητής δημοσιογράφος είχε δολοφονηθεί έξω από το σπίτι του 11 χρόνια πριν, όταν η χώρα είχε βυθιστεί στην οικονομική κρίση. Ο Σωκράτης Γκιόλιας είχε δεχθεί επίθεση από κουκουλοφόρους που τον πυροβόλησαν 16 φορές...» σημειώνει το γερμανικό πρακτορείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ