Παραμένει το προβάδισμα της Ν.Δ. με διψήφιο ποσοστό αλλά και με φθορά

Παραμένει το προβάδισμα της Ν.Δ. με διψήφιο ποσοστό αλλά και με φθορά

Δύο δημοσκοπήσεις που παρουσιάστηκαν το βράδυ της Πέμπτης επιβεβαιώνουν το προβάδισμα του κυβερνώντος κόμματος, αλλά καταγράφουν την ανησυχία των πολιτών για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Marc για τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha η Ν.Δ. προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 15,6 μονάδες. Συγκεκριμένα η Ν.Δ. συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου 6,1% και ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 20,5%, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής με 6,5%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 4,2%, η Ελληνική Λύση με 4,2% και το ΜέΡΑ25 που με 2,8% μένει εκτός Βουλής.

Ενας στους εννέα, συγκεκριμένα το 11,7%, δηλώνει αναποφάσιστος, ενώ το 52,7% χαρακτηρίζει θετικά ή μάλλον θετικά την κυβέρνηση. Αντίθετα, το 77,8% κρίνει αρνητικά ή μάλλον αρνητικά την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 20,1% την κρίνει θετικά.

Αντίστοιχα σε δημοσκόπηση της Metron Analysis για τον τηλεοπτικό σταθμό Mega η Ν.Δ. συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου 32,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 20,5%, το Κίνημα Αλλαγής με 6%, το ΚΚΕ με 4,4% η Ελληνική Λύση με 3,4% και το ΜέΡΑ25 με 3,4%.

Σε σύγκριση με την αντίστοιχη δημοσκόπηση της εταιρείας τον Φεβρουάριο, η διαφορά μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ έχει μειωθεί στις 11,8 μονάδες από 13,2 που ήταν πριν.

Η Ν.Δ. χάνει μεν 1,3 μονάδα η οποία όμως δεν πηγαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος στο διάστημα που μεσολάβησε κέρδισε μόλις 0,1 μονάδα. Η δημοσκόπηση καταγράφει την απογοήτευση των πολιτών για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, αλλά και για τα επεισόδια βίας που σημειώθηκαν πρόσφατα. Επιπλέον, το 56% κρίνει πως τα πράγματα κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση και το 36% προς τη σωστή, ενώ το 51% κρίνει αρνητικά το έργο της κυβέρνησης στη δημόσια υγεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ