Γιορτές με καραντίνα - Κλειστή η εστίαση και η ψυχαγωγία - Συναθροίσεις μέχρι 9 άτομα

Παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας - «Αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε», δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Γιορτές με καραντίνα - Κλειστή η εστίαση και η ψυχαγωγία - Συναθροίσεις μέχρι 9 άτομα

Σε ισχύ θα παραμείνουν για όλο το διάστημα εως τις 7 Ιανουαρίου η απαγόρευση κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες και η απαγόρευση συναθροίσεων, ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Στο τέλος της εβδομάδας οι οριστικές αποφάσεις για το λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια και τις εκκλησίες.

Έναν μήνα μετά την εφαρμογή του δεύτερου κύκλου των περιοριστικών μέτρων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανάφερε πως η διαδικασία για την επιστροφή στην κανονικότητα θα είναι πιο αργή από το αναμενόμενο, καθώς αποκλιμακώνεται με αργούς ρυθμούς η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Η πτώση είναι πιο αργή από το αναμενόμενο εξαιτίας της κόπωσης όλων μας, ανέφερε ο Στ. Πέτσας σημειώνοντας πως σε σύγκριση με την πρώτη περίοδο των περιοριστικών μέτρων η κινητικότητα εμφάνισε αύξηση 20%.

Για τον λόγο αυτό θα μείνουν κλειστά ως τις 6 το πρωί της 7ης Ιανουαρίου 2021 τα σχολεία καθώς και:

  • Το σύνολο της εστίασης και της ψυχαγωγίας
  • Τα δικαστήρια
  • Οι αθλητικές δραστηριότητες με εξαίρεση εκείνων που έχει εγκρίνει η υγειονομική επιτροπή
  • Τα χιονοδρομικά κέντρα

Επίσης παραμένουν σε ισχύ ως το πρωί της 7ης Ιανουαρίου, η απαγόρευση των διαπεριφερειακών μετακινήσεω και η απαγόρευση συναθροίσεων και κυκλοφορίας τη νύχτας. Η αποφυγή μεγάλων συναθροίσεων είναι κλειδί, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, λέγοντας πως οι συναθροίσεις στις ημέρες των γιορτών δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν τα εννέα άτομα. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Στ. Πέτσας δεν απέκλεισε το ενδεχόενο η απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες να μην ισχύσει για τις δύο ημέρες των Χριστουγέννων, της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς και της Πρωτοχρονιάς.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε επίσης πως στο τέλος της εβδομάδας θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις για την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων και των εκκλησιών. Την ίδια ημέρα θα γίνουν ανακοινώσεις και για το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας των μουσείων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ