Προαναγγελία κυρώσεων προς την Τουρκία από την Ε.Ε.

Συρρίκνωση κατά 11,7% σε ετήσια βάση

Προαναγγελία κυρώσεων προς την Τουρκία από την Ε.Ε.

«Τείναμε το χέρι στην Τουρκία τον Οκτώβριο και η αξιολόγησή μας είναι αρνητική με την διαπίστωση της συνέχισης των μονομερών ενεργειών και της εχθρικής ρητορικής», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ σε συνέντευξη Τύπου για τη συμπλήρωση του πρώτου έτους της θητείας του.


«Θα έχουμε μία συζήτηση κατά την διάρκεια της Συνόδου Κορυφής στις 10 Δεκεμβρίου και είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε τα μέσα που διαθέτουμε» πρόσθεσε.

Θέλουμε να σεβαστούμε να κράτη-μέλη, να σεβαστούμε τα συμφέροντά μας, να υπάρχει συνοχή, εστάλησαν μηνύματα τον Οκτώβριο και είναι πολύ σημαντικό να είμαστε σταθεροί σε αυτά που είπαμε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Οκτωβρίου» ανέφερε ο Σ. Μισέλ υπογραμμίζοντας ότι «για την Τουρκία πιστεύω ότι το παιχνίδι της γάτας και του ποντικού πρέπει να τελειώσει».

Η Ε.Ε. επιθυμεί περισσότερη σταθερότητα σχετικά με τις σχέσεις της με την Τουρκία, αφετέρου όμως είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της εφόσον η 'Αγκυρα δεν αλλάξει στάση, πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ