ΓΕΕΘΑ: Ελληνογαλλική άσκηση - Δύο γαλλικά Rafale στη Σούδα (βίντεο)

ΓΕΕΘΑ: Ελληνογαλλική άσκηση - Δύο γαλλικά Rafale στη Σούδα (βίντεο)

Με ανακοίνωσή του το ΓΕΕΘΑ γνωστοποίησε ότι πραγματοποιήθηκε κοινή ναυτική άσκηση Ελλάδας και Γαλλίας στην ανατολική Μεσόγειο.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση η άσκηση πραγματοποιήθηκε σε περιοχή που περιλαμβάνεται και εκείνη που «έχει δεσμεύσει με παράνομη NAVTEX η Τουρκία για διεξαγωγή ερευνών».

Επίσης, το ΓΕΕΘΑ αναφέρει πως:

Στην άσκηση συμμετείχαν οι Φρεγάτες (Φ/Γ) «ΣΠΕΤΣΑΙ», «ΑΙΓΑΙΟΝ», «ΛΗΜΝΟΣ», «ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ» και Γαλλική ομάδα πλοίων (Task Force) αποτελούμενη από το Γαλλικό Ελικοπτεροφόρο FS «TONNERRE» και τη Φρεγάτα FS «LA FAYETTE».

Η εν λόγω άσκηση περιελάμβανε προχωρητικούς ελιγμούς, αντικείμενα κοινής επιχειρησιακής σχεδίασης, ανταλλαγής τακτικής εικόνας, επικοινωνιών καθώς και συνεργασία πτητικών μέσων και συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων σε συμμαχικό πλαίσιο.

Επίσης, στο πλαίσιο της στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών, δύο Γαλλικά αεροσκάφη RAFALE προσγειώθηκαν και χρησιμοποίησαν για επανεξυπηρέτηση τις εγκαταστάσεις της 115 Πτέρυγας Μάχης στη Σούδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ