Τα σχέδια της κυβέρνησης για τουρισμό, εργασία, οικονομία - Ανακοινώσεις την Τετάρτη

Τα σχέδια της κυβέρνησης για τουρισμό, εργασία, οικονομία - Ανακοινώσεις την Τετάρτη

Με τηλεοπτικό μήνυμά του το απόγευμα της Τετάρτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει το σχέδιο της κυβέρνησης για την εργασία, την οικονομία και τον τουρισμό.

Το πρόγραμμα για κάθε κλάδο, θα εξειδικευθεί αμέσως μετά από τους αρμόδιους υπουργούς.

Στα υπό εξέταση περιλαμβάνονται η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%, τουλάχιστον για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και η αναστολή του τέλους διανυκτέρευσης.

Αναμένεται επίσης η παροχή επιδόματος στους εργαζόμενους στον τουρισμό, ενώ θα αυξηθεί ο χρόνος για διακοπές μέσω των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού.

Παράλληλα, τα νησιά της χώρας αναμένεται να χωριστούν σε τρεις κατηγορίες με βάση τη δυνατότητα που έχουν οι υποδομές υγείας να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενα κρούσματα.

Στο μεταξύ, σήμερα το μεσημέρι στις 13:00 ο κ. Μητσοτάκης μετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης, στην τετραμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Σερβίας.

Η διάσκεψη είχε ως κύρια αντικείμενα την ανταλλαγή εμπειριών από τη διαχείριση της πανδημίας και την εξεύρεση τρόπων διευκόλυνσης των διασυνοριακών συναλλαγών, μεταφορών και μετακινήσεων. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στον τομέα του οδικού τουρισμού, καθώς η ελληνική κυβέρνηση στοχεύει στην ενθάρρυνση των αφίξεων επισκεπτών από τις βαλκανικές χώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ