Ανησυχία για την οικονομία και λιγότερο για τον κορονοϊό

Ανησυχία για την οικονομία και λιγότερο για τον κορονοϊό

Ο αντίκτυπος της πανδημίας στην οικονομική κατάσταση ανησυχεί τους πολίτες περισσότερο από τον ίδιο τον κορονοϊό σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse.

Περισσότεροι από τους μισούς ερωτώμενους δηλώνουν πως η οικονομική κατάσταση της οικογένειάς τους έχει ήδη επηρεαστεί και το 66% εκτιμά πως θα επηρεαστεί άμεσα τους επόμενους μήνες. Αντίστοιχα το ποσοστό όσων ανησυχούν για την ίδια την επιδημία είναι ελαφρώς μικρότερο και διαμορφώνεται στο 63%. Όπως έχει φανεί και σε άλλες δημοσκοπήσεις, οι νέοι ανησυχούν λιγότερο για την επιδημία, καθώς το σχετικό ποσοστό διαμορφώνεται στο 58% για τους 17-29 ετών, ενώ στους άνω των 60 ανεβαίνει στο 72%.

Το 75% αξιολογεί θετικά τις ενέργειες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της επιδημίας, ενώ οι θετικές γνώμες για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαμορφώνονται στο 44% του δείγματος.

Το 63% δηλώνει πως τα μέτρα χαλάρωσαν την κατάλληλη στιγμή και το 44% εκτιμά πως οι περισσότεροι θα ακολουθούν τις οδηγίες προφύλαξης. Στην πρόθεση ψήφου η Ν.Δ. προηγείται με 42,5% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 22%, Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής με 6% και ακολουθούν το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση με 5,5% και 4% αντίστοιχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ