Σύμπνοια στο Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής

Σύμπνοια στο Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής

Η σύμπνοια κυριάρχησε στη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλιόυ 

Σύμπνοια και ομόνοια κατεγράφη κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, όπου ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ενημέρωσε τους εκπροσώπους των κομμάτων για τις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

«Είχα την ευκαιρία σήμερα στο πλαίσιο του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής να ενημερώσω τα κόμματα για τις εξελίξεις τις τελευταίες ημέρες. Οφείλω με μεγάλη χαρά να πω ότι διαπιστώθηκε εθνική σύμπνοια και ομόνοια», δήλωσε ο υπουργός, προσθέτοντας πως αυτή η σύμπνοια αποτελεί το σημαντικότερο όπλο για την ελληνική διπλωματία.

«Η Ελλάδα έχει αυτοπεποίθηση. Είναι μια ευρωπαϊκή χώρα στον σκληρό πυρήνα της ΕΕ και μπορεί να αντιμετωπίσει όλα τα προβλήματα» σημείωσε.

Την ανάγκη να υπάρξει επιστροφή της χώρας στην ενεργητική εξωτερική πολιτική, υπογράμμισε ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Ήρθαμε στο Εθνικό Συμβούλιο ως πατριωτική δύναμη ευθύνης. Εμείς δε θα επαναλάβουμε τη ρητορική δημαγωγία, την οποία υποστήκαμε όταν ήμασταν κυβέρνηση», επεσήμανε, ενώ πρόσθεσε πως δεν υπάρχει λόγος να συγκληθεί στην παρούσα χρονική στιγμή το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ