Παραιτήθηκε ο Αντ. Διαματάρης

Παραιτήθηκε ο Αντ. Διαματάρης

Δεκτή έγινε η παραίτηση του υφυπουργού Εξωτερικών.

Το κλίμα σε βάρος του Αντ. Διαματάρη είχε βαρύνει το προηγούμενο διάστημα μετά και τη διαπίστωση πως δεν ήταν κάτοχος των πανεπιστημιακών διπλωμάτων που ισχυριζόταν. Όπως έγινε γνωστό σήμερα ο πρωθυπουργός έκανε δεκτή την παραίτηση με την οποία ο Αντ. Διαματάρης είναι ο πρώτος που αποχωρεί από το σχήμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Σε γραπτή του δήλωση ο Αντ. Διαματάρης αναφέρει ότι «ασχολούμαι με τα θέματα της Ομογένειας επί δεκαετίες. Μόνο μου μέλημα όλα αυτά τα χρόνια είναι η προσφορά στον Ελληνισμό. Για αυτό με μεγάλη τιμή αποδέχθηκα την πρόταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να αναλάβω το χαρτοφυλάκιο του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τα θέματα του Απόδημου Ελληνισμού.
Τις τελευταίες ημέρες δέχομαι προσωπικές επιθέσεις που λειτουργούν αποπροσανατολιστικά, με σκοπό να πλήξουν την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, τον οποίο αγαπώ και εκτιμώ, καθώς και να υπονομεύσουν το έργο μου. Για τον λόγο αυτό, υπέβαλα, με πόνο ψυχής, στον Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή μου από τη θέση του Υφυπουργού Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό».

Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει σε ανακοίνωσή του ότι «ο Πρωθυπουργός της αριστείας παρακολουθεί εδώ και μία εβδομάδα ως τροχονόμος το φιάσκο με τον υφυπουργό του.

Δεν είχε το θάρρος να τον διώξει παρά τις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις για το πλαστό βιογραφικό του, ούτε για τον σύμβουλό του που διώκεται για κακουργήματα και έφθασε μάλιστα στο σημείο να βάλει τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να τον καλύψει δημόσια.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν τόλμησε ούτε καν σήμερα να τον αποπέμψει, μετά και τις νέες αποκαλύψεις για την επιχειρηματική δράση του υπουργού του.

Έπρεπε ο ίδιος ο κ. Διαματάρης να παραιτηθεί, ζυγίζοντας «με πόνο ψυχής» το προσωπικό κόστος στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες από τον διασυρμό του ίδιου και της κυβέρνησής του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ