Τραμπ: Είμαι μεγάλος οπαδός του Ερντογάν

Τραμπ: Είμαι μεγάλος οπαδός του Ερντογάν

Με δηλώσεις που προκάλεσαν αίσθηση διάνθισε ο Αμερικανός πρόεδρος τη συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του στον Λευκό Οίκο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως αποτελεί για τον ίδιο μεγάλη τιμή να φιλοξενεί τον Ταγίπ Ερντογάν στον Λευκό Οίκο, αγνοώντας τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει στο Κογκρέσο η εισβολή της Άγκυρας στη Συρία.

«Κάνετε φανταστική δουλειά για τον τουρκικό λαό», υποστήριξε ο Τραμπ απευθυνόμενος στον Ερντογάν, ενώ σχολιάζοντας την κατάσταση στη Συρία ανέφερε πως η εκεχειρία διατηρείται και πως οι Κούρδοι εμφανίζονται πολύ ικανοποιημένοι.

«Αποσύραμε τα στρατεύματά μας πριν από λίγο καιρό γιατί νομίζω έχει έρθει η στιγμή για εμάς να μην ανησυχούμε για τα σύνορα άλλων…» δήλωσε ο Τραμπ, ενώ κληθείς να σχολιάσει την επιλογή της Τουρκίας να προχωρήσει στην εγκατάσταση του ρωσικού συστήματος S-400 έκανε λόγο για μια σημαντική πρόκληση που αντιμετωπίζει στο συγκεκριμένο θέμα η Ουάσιγκτον. Από την πλευρά του ο Ταγίπ Ερντογάν είπε πως η χώρα του μπορεί να προμηθευτεί το αμερικανικό αντιπυραυλικό σύστημα Patriot χωρίς πάντως να μπει σε λεπτομέρειες. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης θέματα εμπορικών σχέσεων, με τον Ντόναλντ Τραμπ να αναφέρει πως οι εμπορικές συναλλαγές μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας ανέρχονταν το 2017 σε 24 δισ. και μπορούν να φτάσουν γρήγορα τα 100 δισ. στα προσεχή χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ