Με καθυστέρηση η νομοθετική πρεμιέρα

Με καθυστέρηση η νομοθετική πρεμιέρα

Σήμερα τελικά θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος.

Το σχέδιο νόμου, που επρόκειτο να κατατεθεί χθες, περιλαμβάνει σύμφωνα με την κυβέρνηση διατάξεις για την αποκομματικοποίηση της δημόσιας διοίκησης και θεσμοθετεί την Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Η επεξεργασία του νομοσχεδίου στις επιτροπές θα ξεκινήσει τη Δευτέρα και πρόθεση της κυβέρνησης είναι η ψήφισή του από την ολομέλεια της Βουλής να έχει πραγματοποιηθεί μέχρι τις 8 Αυγούστου.

Η καθυστέρηση στην κατάθεσή του οφείλεται στο ότι δεν είχε ολοκηρωθεί εγκαίρως ο έλεγχος και η αποτίμηση των διατάξεων από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Μέχρι αύριο αναμένεται να έχει κατατεθεί το φορολογικό νομοσχέδιο που θα συζητηθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ώστε να ψηφιστεί από τη Βουλή μέχρι την 1η Αυγούστου. Το “καυτό” ζήτημα της κατάργησης του ποινικού ασύλου που αναμένεται να αποτελέσει το πρώτο πεδίο ισχυρής σύγκρουσης μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συμπεριλαμβάνεται σε πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες.

Η Βουλή αναμένεται να έχει ολοκληρώσει την ψήφιση των τριών νομοσχεδίων μέχρι τις 8 Αυγούστου όταν και θα κλείσει για διάστημα περίπου 10 ημερών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ