Άμισθος σύμβουλος στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ο Σταμάτης Κριμιζής

Άμισθος σύμβουλος στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ο Σταμάτης Κριμιζής

Ο καθηγητής Σταμάτης Κριμιζής αναλαμβάνει καθήκοντα άμισθου συμβούλου, ανακοίνωσε ο υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης ανακοινώνει ότι ο καθηγητής κ. Σταμάτης Κριμιζής αποδέχτηκε την πρότασή του να αναλάβει καθήκοντα άμισθου συμβούλου στο Υπουργείο.

Στη διάρκεια της προηγούμενης κυβέρνησης, τον Μάρτιο του 2018, ο κ. Κριμιζής είχε τοποθετηθεί πρόεδρος στον νεοσύστατο Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό από τον οποίο παραιτήθηκε μετά από μόλις 4 εβδομάδες και κατηγορώντας τον τότε γ.γ. Τηλεπικοινωνιών Βασίλη Μαγκλάρα πως είχε αναλάβει με την ανοχή του τότε υπουργού Νίκου Παππά τον ρόλο του “τσάρου του Διαστήματος”

Σύντομο βιογραφικό του κ. Κριμιζή

Πραγματικός πολίτης του Κόσμου, ο καθηγητής Σταμάτης Κριμιζής είναι ο μόνος επιστήμονας που έχει συμμετάσχει σε αποστολές προς όλους τους πλανήτες του ηλιακού συστήματος.

Σημαντικό στέλεχος του διαστημικού προγράμματος των ΗΠΑ, ο Δρ. Κριμιζής διετέλεσε επικεφαλής επιστήμονας και αργότερα διευθυντής του τμήματος Διαστημικής στο φημισμένο Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φυσικής (APL) του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Το βιογραφικό του περιλαμβάνει 23 αποστολές της NASA και της ευρωπαϊκής διαστημικής υπηρεσίας ESA, περισσότερες από 600 επιστημονικές δημοσιεύσεις αλλά και πολλά βραβεία. Υπήρξε εξάλλου ο βασικός εμπνευστής της πολιτικής «καλύτερα, ταχύτερα, φθηνότερα» που υιοθετήθηκε επίσημα από την NASA. Είναι επίτιμος πλέον διευθυντής του τμήματος Διαστημικής του Johns Hopkins και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ