Έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση

Έρχονται τα πρώτα νομοσχέδια

Έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση

Όπως αναμενόταν, με 158 ψήφους υπέρ και 142 κατά η κυβέρνηση έλαβε την ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε ήπιο κλίμα στη διάρκεια του τριημέρου και απουσίασαν οι εντάσεις παλαιότερων συνεδριάσεων. Στη διάρκεια της συζήτησης εκτενείς ήταν οι αναφορές τόσο στις μειώσεις που προωθεί η κυβέρνηση στον ΕΝΦΙΑ όσο και το θέμα της ΔΕΗ, για το οποίο ο υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης ανακοίνωσε μεταξύ άλλων την είσοδο ιδιωτών στον ΔΕΔΔΗΕ και την εκπόνηση νέου επιχειρησιακού σχεδίου. Στο θέμα της ΔΕΗ αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πώληση περιουσιακών στοιχείων -στα οποία όμως δεν αναφέρθηκε- εάν αυτό είναι αναγκαίο για τη διάσωση της επιχείρησης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε κατά της κυβέρνησης λέγοντας πως προωθεί την εκποίηση "φιλέτων" της ΔΕΗ, ενώ αναφερόμενος στις μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ υποστήριξε πως η κυβέρνηση δίνει λίγα στους πολλούς και πολλά στους λίγους.

Μετά την παροχή της ψήφου εμπιστοσύνης η κυβέρνηση θα προχωρήσει τις επόμενες ημέρες στην κατάθεση του νομοσχεδίου για τη λειτουργία του κράτους, καθώς και του φορολογικού νομοσχεδίου το οποίο θα ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος πριν το κλείσιμο της Βουλής στις 10 Αυγούστου για διάστημα περίπου δέκα ημερών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ