Με αβρότητες η αλλαγή φρουράς στα υπουργεία

Με αβρότητες η αλλαγή φρουράς στα υπουργεία

Αβροφροσύνες και καλωσορίσματα κυριάρχησαν στις τελετές παράδοσης - παραλαβής στα υπουργεία μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.

Η εξωτερική πολιτική δεν προσφέρεται για κομματικές αντιπαραθέσεις τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ενώ ο προκάτοχός του Γιώργος Κατρούγκαλος σχολίασε πως τον είχε χειροκροτήσει στη Βουλή στη διάρκεια μίας αντιπαράθεσης που είχε με τη Χρυσή Αυγή.

“Δεν ήρθαμε να γκρεμίσουμε αλλά να χτίσουμε” ήταν τα λόγια του Άδωνι Γεωργιάδη που παρέλαβε το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης από τον Γιάννη Δραγασάκη. Από την πλευρά του εκείνος κάλεσε τον νέο υπουργό να προχωρήσει το σχέδιο νόμου για τις μικροπιστώσεις και τις διαδικασίες για τη λειτουργία της Αναπτυξιακής Τράπεζας. Στο υπουργείο Υγείας ο Βασίλης Κικίλιας δήλωσε πως πρόθεσή του είναι να αναδείξει τους ήρωες, ενώ αίσθηση προκάλεσε η απουσία του Παύλου Πολάκη από τη σχετική τελετή παράδοσης-παραλαβής.

Στο υπουργείο Περιβάλλοντος ο νέος υπουργός Κωστής Χατζηδάκης έδωσε δείγμα των προθέσεών του, λέγοντας πως η ΔΕΗ είναι η πρώτη προτεραιότητα.

Τη χαρά του εξέφρασε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης που επιστρέφει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το οποίο αναβαθμίζεται με την υπαγωγή της μεταναστευτικής πολιτικής αλλά και τη διαχείριση των φυλακών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ