Τελευταία στροφή πριν την κάλπη

Τελευταία στροφή πριν την κάλπη

Για τις τελευταίες εμφανίσεις τους εμφανίζονται οι πολιτικοί αρχηγοί και ενώ απομένουν λιγότερο από 48 ώρες μέχρι να ανοίξουν τα εκλογικά τμήματα στις 7 το πρωί της Κυριακής.

Οι δύο μονομάχοι, Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλούν σήμερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα και θα επιχειρήσουν να αποκομίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα και να πείσουν τους όποιους αναποφάσιστους ψηφοφόρους.

Η Ν.Δ. έχει σαφές προβάδισμα και θεωρείται φαβορί με πολλές δημοσκοπήσεις να κάνουν λόγο και για αυτοδυναμία. Τα σενάρια που έχουν δει το φως της δημοσιότητας κάνουν λόγο για 152 ως και 165 έδρες, ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν επίσης παγίωση του Κινήματος Αλλαγής στην τρίτη θέση, υποχώρηση της Χρυσής Αυγής και είσοδο δύο νέων κομμάτων στη Βουλή, του Μέρα25 του Γιάνη Βαρουφάκη και της Ελληνικής Λύσης του Κυριάκου Βελόπουλου.

Χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προειδοποίησε, σε ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, “για τους κινδύνους να γυρίσει η χώρα πίσω” και επανέλαβε πως σε τυχόν επικράτηση της Ν.Δ θα πάρουν τα κλειδιά της χώρας εκείνοι που προκάλεσαν τη χρεοκοπία και τα μνημόνια. Παράλληλα επιτέθηκε εναντίον της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής την οποία κατηγόρησε πως σχεδιάζει να στηρίξει μία κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στην Αθήνακαι ζήτησε από τους πολίτες να δώσουν ισχυρή εντολή στο κόμμα του και αναφέρθηκε εκ νέου σε βασικά σημεία του προγράμματος της ΝΔ όπως η μείωση των φορολογικών συντελεστών, η στήριξη των επιχειρήσεων και των αδύναμων και η ενθάρρυνση των επενδύσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ