Παγιωμένο το προβάδισμα της ΝΔ

Τι λένε Τσίπρας και Μητσοτάκης

Παγιωμένο το προβάδισμα της ΝΔ

Στις εννέα μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσκόπηση της Pulse που πραγματοποιήθηκε για τον Σκάι και παρουσιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης δίνει 36% στη Νέα Δημοκρατία και 27% στον ΣΥΡΙΖΑ.

Το Κίνημα Αλλαγής είναι τρίτο με 7% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 5%, ενώ συνεχίζεται η πτώση για την Χρυσή Αυγή που βρίσκεται πια στο 4%. Ελληνική Λύση και Μέρα25 συγκεντρώνουν από 3,5% το καθένα και μπαίνουν στη Βουλή, ενώ οι αναποφάσιστοι ανέρχονται σε 7,5%.

Στο μεταξύ μιλώντας χθες στο Open και την Έλλη Στάη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή λέγοντας πως αυτός άνοιξε την πόρτα για τα μνημόνια. Υποστήριξε πως τόσο ο Κ. Καραμανλής όσο και οι Γ. Παπανδρέου και Αντ. Σαμαράς έχουν ευθύνες για τη χρεοκοπία, ενώ υποστήριξε πως οι εθνικές εκλογές έχουν άλλο χαρακτήρα από τις ευρωεκλογές και μπορεί να υπάρξει ανατροπή.

«Θα με κρίνουν η Ιστορία και ο λαός. Είμαι ο πρωθυπουργός που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, εκείνοι την έβαλαν τη χώρα στα μνημόνια. Εγώ κατάφερα εκεί που αυτοί απέτυχαν», είπε αναφερόμενος στους προκατόχους του.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης περιόδευσε χθες σε περιοχές της Ανατολικής Αττικής και μιλώντας με κατοίκους τόνισε πως «όσο πιο ισχυρή είναι η εντολή που θα μας δώσει ο ελληνικός λαός, τόσο μεγαλύτερες είναι οι απαιτήσεις την επόμενη μέρα, να είμαστε σεμνοί και κοντά στα προβλήματα των πολιτών». Αναφερόμενος στη φορολογία αναφέρθηκε ξανά στη μείωση των φόρων και δήλωσε πως «θα μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ σε όλους κατά 30%», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε πως οι νέες θέσεις εργασίας «θα έρθουν κυρίως από τον ιδιωτικό τομέα με μία έκρηξη επενδύσεων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ