Στην αφετηρία

Στην αφετηρία

Με την επίσκεψή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σήμερα ο πρωθυπουργός σηματοδοτεί την έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

Στις 6:30 το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μεταβαίνει στο Προεδρικό Μέγαρο για να ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη διάλυση της Βουλής και τη διενέργεια πρόωρων εκλογών στις 7 Ιουλίου.

Η επίσημη αιτιολογία, βάσει της οποίας θα ζητηθεί η προσφυγή στις κάλπες, είναι η ανάγκη να διαφυλαχθεί η πορεία ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, όπως είχε δηλώσει ο πρωθυπουργός την περασμένη εβδομάδα σε τηλεοπτική του συνέντευξη. Αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Προκόπη Παυλόπουλο ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Μέγαρο Μουσικής όπου θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία, στο οποίο αναμένεται να συμπεριληφθούν και μέτρα για τη μεσαία τάξη.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τη δημιουργία 500.000 νέων θέσεων εργασίας σε βάθος τετραετίας, νέα αύξηση του κατώτατου μισθού το 2020, καθώς και φοροελαφρύνσεις στις οποίες θα περιλαμβάνεται η μείωση της προκαταβολής φόρου από το 100% στο 50%.

Ενόψει των εκλογών ο Αλέξης Χαρίτσης θα δώσει τη θέση του σε υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών, ενώ τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου αναμένεται να αναλάβει η σημερινή υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Προβάδισμα 8 μονάδων για τη ΝΔ

Δημοσκόπηση της Metron Analysis για τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha επιβεβαιώνει το ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ που στην πρόθεση ψήφου προηγείται με 31,2% έναντι 23,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 6,1%, στην τέταρτη θέση βρίσκεται το ΚΚΕ με 3,8% και ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 3,6%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ