Στην τελική ευθεία

Στην τελική ευθεία

Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζονται για τις τελευταίες τους προεκλογικές ομιλίες και ενώ απομένουν λιγότερο από 48 ώρες για το άνοιγμα της κάλπης.

Στο Σύνταγμα μιλάει σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενώ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης ολοκληρώνει τη δική του προεκλογική εκστρατεία με ομιλία στη Θεσσαλονίκη, με τους δύο πολιτικούς αρχηγούς να εμφανίζονται βέβαιοι για επικράτηση στις ευρωεκλογές.

Η αναμέτρηση, η πρώτη στη χώρα μετά τον Σεπτέμβριο του 2015, έχει πάρει χαρακτηριστικά εθνικών εκλογών με τη ρητορική των δύο κομμάτων να εξαντλείται σε θέματα εσωτερικής πολιτικής και να περιλαμβάνει περιορισμένες μόνο αναφορές στα ευρωπαϊκά πράγματα. Είναι επίσης χαρακτηριστικό πως τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχουν αναφέρει παρά ελάχιστα στις ομιλίες τους τις αυτοδιοικητικές εκλογές και κατά κανόνα έχουν περιοριστεί μόνο να αναφερθούν στους υποψήφιους που υποστηρίζουν σε κάθε περιοχή.

Την Πέμπτη δεν υπήρξε ουσιαστική μεταβολή στο οξυμένο πολιτικό κλίμα. Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε στο Star όπου έκανε λόγο για ενδεχόμενη αύξηση της εθνικής σύνταξης κατά 50 ευρώ, ενώ σε ομιλία του στο Ηράκλειο Κρήτης έκανε σαφείς αναφορές στο ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του ’80, το οποίο διαφοροποίησε από το σημερινό Κίνημα Αλλαγής.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στη Φλώρινα όπου στάθηκε ιδιαίτερα στη Συμφωνία των Πρεσπών και όπως ειπε θα προσπαθήσει να απαλύνει τις αρνητικές επιπτώσεις. Στο μεταξύ, δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του Σκάι δίνει στη Ν.Δ. προβάδισμα 7 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, με τα ποσοστά να διαμορφώνονται σε 31% και 24% αντίστοιχα. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ευρωβουλευτές θα εκλέξουν επίσης το Κίνημα Αλλαγής που συγκεντρώνει 7%, η Χρυσή Αυγή (6,5%) και το ΚΚΕ (5,5%).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ