153 "ναι" στη Βουλή για την κυβέρνηση

153 "ναι" στη Βουλή για την κυβέρνηση

Με 153 ψήφους υπέρ και 136 κατά  η κυβέρνηση έλαβε την εμπιστοσύνη της Βουλής.

Η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 9 το βράδυ και τερμάτισε μία τριήμερη διαδικασία που προκλήθηκε από την πρόταση μομφής κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, την οποία ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετέτρεψε σε συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή του.

Της ψηφοφορίας προηγήθηκε άλλη μία “μονομαχία” μεταξύ του πρωθυπουργού και του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ταυτίζει την κυβέρνηση με την “αλαζονική, επιθετική και εντέλει φασιστική συμπεριφορά” του κ. Πολάκη και πρόσθεσε χαρακτηριστικά πως “Τσίπρας ίσον Πολάκης, Πολάκης ίσον Τσίπρας, ΣΥΡΙΖΑ ίσον Τσίπρας, όλοι μαζί είστε Πολάκης”. Με στοιχεία αυτοκριτικής παραδέχθηκε πως η συζήτηση την Τετάρχη εκτραχύνθηκε, ενώ πρόσθεσε πως εξ ορισμού καμία παράταξη δεν έχει ηθική ανωτερότητα. Παραδέχθηκε επίσης πως ο ισχυρισμός του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Μανόλη Κεφαλογιάννη ότι ο πατέρας του νυν πρωθυπουργού εμφανίζεται σε φωτογραφία μαζί με τους επικεφαλής της χούντας δεν είναι αληθής.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον Κ. Μητσοτάκη πως πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα και πως ζει στην ψευδαίσθηση πωςο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει και πως “είναι μια φωτοβολίδα που θα σβήσει”. “«Μας δίνετε πάσες σε κενό τέρμα. Το κάνετε για δύο λόγους. Ο πρώτος αφορά την απόλυτη παραδοχή ότι στην οικονομία δεν έχετε πια αφήγημα. Έχετε διαψευστεί. Ο δεύτερος είναι γιατί πιστεύετε ότι θα ρεφάρετε στο ηθικό έλλειμμα. Δεν έχετε καταλάβει ότι η ουσία και το πραγματικό πρόβλημα σας δεν είναι το ηθικό μειονέκτημα που έχετε. Το πρόβλημα σας είναι πολιτικό. Δεν είναι ότι είστε μέρος της ελίτ. Είναι ότι το πρόγραμμα σας και η πολιτικής σας ευνοούν την ελίτ”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ