Σφοδρότατη σύγκρουση Τσίπρα - Μητσοτάκη στη Βουλή

Σφοδρότατη σύγκρουση Τσίπρα - Μητσοτάκη στη Βουλή

Σε εξαιρετικά υψηλούς τόνους που αποτελούν προοίμιο του κλίματος που θα επικρατήσει τόσο στην περίοδο μέχρι τις κάλπες των ευρωεκλογών και περιφερειακών - δημοτικών εκλογών, όσο και ενόψει των εθνικών εκλογών ξεκίνησε η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη πως το σχέδιό του για την οικονομία είναι εκείνο που αφάνισε το 1/3 της ελληνικής οικονομίας, διέλυσε τις εργασιακές σχέσεις και έριξε στον Καιάδα τους συνταξιούχους. “Σφίξαμε τα δόντια και εξυγιάναμε τα δημόσια οικονομικά” είπε για να προσθέσει πως έχει ξεκινήσει μία νέα πορεία αποκατάστασης των αδικιών.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως όσα ανακοινώθηκαν χθες θα νομοθετηθούν άμεσα και θα τεθούν σε ισχύ για φέτος, αναφερόμενος στις μειώσεις στον ΦΠΑ και πρόσθεσε πως τα μέτρα δεν αποτελούν παροχές ή δώρα αλλά δικαιοσύνη.

Απαντώντας ο Κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως ταυτίζεται με τις συμπεριφορές του Παύλου Πολάκη και πρόσθεσε πως η χθεσινή συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο ήταν μία φιέστα της νέας δημαγωγίας. “Πραγματικός Τσίπρας είναι ο Πολάκης που απειλεί δικαστές και δημοσιογράφους, πολιτικός που κρύβει τα θύματα στο Μάτι και δίνει σόου υποκρισίας μπροστά στις κάμερες” πρόσθεσε ανεβάζοντας περισσότερο τους τόνους, λέγοντας πως ο λαός θα φωνάζει “νάτος νάτος ο Τσίπρας ο σκαφάτος”.

Στη δευτερολογία του ο Αλ. Τσίπρας κατηγόρησε τον Κ. Μητσοτάκη πως έχει μετατρέψει τη Νέα Δημοκρατία σε σκανδαλοθηρική εφημερίδα και έκανε λόγο για υποκλοπή στιγμών της προσωπικής του ζωής. Πρόσθεσε πως ο ίδιος δεν έχει ανεβεί ποτέ στο κότερο του εφοπλιστή Β. Μαρινάκη που όπως είπε διώκεται για ναρκωτικά. “Είσαι πολύ λίγος να μιλάς για μένα για ελίτ” είπε απευθυνόμενος στον Κ. Μητσοτάκη. Απαντώντας ο Κ. Μητσοτάκης σχολίασε πως δεν έχει κάποια συγγένεια με τον Β. Μαρινάκη και πως δεν έχει ανεβεί στο σκάφος του και έκανε λόγο για άθλια έντυπα που πρόσκεινται στο κυβερνών κόμμα και επιτέθηκαν στη σύζυγό του.

Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή με ονομαστική ψηφοφορία, πριν από την οποία έιναι βέβαιο πως οι δύο πολιτικοί αρχηγοί θα διασταυρώσουν εκ νέου -και κατά πάσα πιθανότητα με σφοδρότητα- τα ξίφη τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ