Αντιμέτωπη με πρόταση μομφής η Τερέζα Μέι - Σήμερα η ψηφοφορία

Αντιμέτωπη με πρόταση μομφής η Τερέζα Μέι - Σήμερα η ψηφοφορία

Σήμερα το απόγευμα οι Βρετανοί Συντηρητικοί θα ψηφίσουν επί της πρότασης μομφής που κατέθεσαν 48 βουλευτές του κόμματος εναντίον της Τερέζα Μέι.

Σύμφωνα με το BBC η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί κάποια στιγμή μεταξύ 8 μ.μ. και 10 μ.μ. σήμερα. Πριν την ψηφοφορία η Τερέζα Μέι θα μιλήσει στους βουλευτές της σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσει την υποστήριξη της πλειοψηφίας για να αποκρούσει την πρόταση μομφής.

Στην περίπτωση που η πρόταση απορριφθεί από την πλειοψηφία των βουλευτών δεν θα μπορεί να κατατεθεί νέα πρόταση μομφής εναντίον της Τερέζα Μέι για έναν χρόνο.

Στην αντίθετη περίπτωση η κα Μέι θα υποβάλει την παραίτησή της τόσο από τη θέση της προέδρου των Συντηρητικών όσο και από τη θέση της πρωθυπουργού και θα ξεκινήσει η διαδικασία διαδοχής για τον νέο ηγέτη των Συντηρητικών που θα διαδεχθεί την κα Μέι και στην πρωθυπουργία.

Σε δηλώσεις της έξω από την πρωθυπουργική κατοικία στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ η κα Μέι ανέφερε πως θα αντιμετωπίσει την πρόταση μομφής με κάθε διαθέσιμο μέσο. Τυχόν αλλαγή στην ηγεσία θα βάλει τη χώρα σε περιπέτειες, υποστήριξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ