Εκλογή προέδρου Ευρωκοινοβουλίου: Προβάδισμα Ταγιάνι στην πρώτη ψηφοφορία

Εκλογή προέδρου Ευρωκοινοβουλίου: Προβάδισμα Ταγιάνι στην πρώτη ψηφοφορία
Ο ιταλός συντηρητικός Αντόνιο Ταγιάνι απέκτησε ισχυρό προβάδισμα σήμερα κατά τον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας για την εκλογή του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έπειτα από μια συμφωνία συνασπισμού με τους φιλελευθέρους, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα.

Ο υποψήφιος της κεντροδεξιάς κέρδισε συνολικά 274 από τις 683 ψήφους, ενώ ο κεντροαριστερός και επίσης Ιταλός Τζιάνι Πιτέλα 183.

Τέσσερις άλλοι διεκδικητές συγκέντρωσαν από 43 έως 77 ψήφους, όπως αναφέρει το σχετικο τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Αν κανένας υποψήφιος στο 751μελές σώμα δεν καταφέρει να κερδίσει την πλειοψηφία των ψήφων των ψηφισάντων έπειτα από άλλες δύο ψηφοφορίες, οι δύο πρώτοι θα διεκδικήσουν απόψε έναν τέταρτο και αποφασιστικής σημασίας γύρο.

Οι ψήφοι του Πιτέλα ήταν λιγότερες από τις 189 έδρες των Σοσιαλδημοκρατών. Εκείνες του Ταγιάνι υπολείπονται επίσης του αθροίσματος των 217 εδρών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EPP) και των 68 εδρών της κεντρώας πολιτικής ομάδας ALDE, ο υποψήφιος της οποίας Γκι Φερχόφστατ αποσύρθηκε την τελευταία στιγμή υπέρ του Ταγιάνι.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ