Αυστρία, Ισραήλ, Γερμανία και Μ. Βρετανία στηρίζουν την Ελλάδα

Αυστρία, Ισραήλ, Γερμανία και Μ. Βρετανία στηρίζουν την Ελλάδα
Την πρόθεσή τους να συνεχίσουν να στηρίζουν την Ελλάδα καθώς και το μεγάλο ενδιαφέρον που έχουν οι χώρες τους για διεύρυνση των διμερών επενδυτικών δραστηριοτήτων εξέφρασαν οι πρέσβειρες της Αυστρίας, 'Αντρεα Ικίτς-Μπομ και του Ισραήλ, Ιρίτ Μπέν-'Αμπα, καθώς και οι πρέσβεις της Γερμανίας, Πέτερ Σόοφ και της Μεγάλης Βρετανίας, Τζον Κίτμερ, στις διαδοχικές συναντήσεις που είχε μαζί τους, το τελευταίο διάστημα, ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου, κατά τις συναντήσεις, οι οποίες διεξήχθησαν σε εξαιρετικό κλίμα, οι επικεφαλής των ξένων αρχών στη χώρα μας, μετέφεραν στον Έλληνα υπουργό την αισιοδοξία τους για τα θετικά στοιχεία που παρουσιάζει η ελληνική οικονομία και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πορεία των μεταρρυθμίσεων.

Ο υπουργός Οικονομίας τόνισε ότι η αλλαγή του επιχειρηματικού κλίματος στην Ελλάδα είναι ήδη έκδηλη και εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτή η τάση θα ενισχυθεί περαιτέρω με την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, η οποία θα δώσει το μήνυμα στις αγορές ότι η χώρα μπαίνει σε περίοδο αναγέννησης.

Ο κ. Παπαδημητρίου, αφού ανέπτυξε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας δίνοντας έμφαση στο υψηλά καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό και στην γεωπολιτική της θέση, αναφέρθηκε αναλυτικά στις μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρονται ιδιαιτέρως στους τομείς της ενέργειας, των νέων τεχνολογιών, του τουρισμού και της αγροτοδιατροφής. Στο ίδιο πλαίσιο, παρουσίασε συνοπτικά τις διευκολύνσεις που προσφέρει για τις επιχειρήσεις η νέα νομοθεσία για την έναρξη οικονομικής δραστηριότητας και την αδειοδότηση των επιχειρήσεων.

Πρόσθεσε, τέλος, ότι καλωσορίζει τις προτάσεις συνεργασίας για τη μεταφορά τεχνογνωσίας σε τομείς κομβικής σημασίας, όπως είναι το εμπόριο και οι εξαγωγές και δεσμεύτηκε να επισκεφθεί τις χώρες τους με επιχειρηματικές αποστολές για μεγαλύτερη σύσφιξη των διμερών σχέσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ