Τζανακόπουλος: Τα εθνικά θέματα δεν προσφέρονται για διαγωνισμό ατάκας

Τζανακόπουλος: Τα εθνικά θέματα δεν προσφέρονται για διαγωνισμό ατάκας
«Τα εθνικά θέματα δεν προσφέρονται ούτε για παιχνίδια, ούτε για διαγωνισμό ατάκας», τονίζει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σε ανακοίνωσή του απαντώντας στις αιτιάσεις της Ν.Δ. ότι «ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ήταν ο μόνος που δεν είδε, δεν άκουσε, δεν διάβασε, τις δηλώσεις Ερντογάν».

Υπενθυμίζεται ότι στη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, απαντώντας σε ερώτηση για τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο κ. Τζανακόπουλος έκανε λόγο για «ανεπιβεβαίωτο δημοσίευμα», επαναλαμβάνοντας ότι είναι γνωστές οι ελληνικές θέσεις.

Στη σημερινή του ανακοίνωση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζει ότι «η ελληνική κυβέρνηση τοποθετείται πάντα σε επιβεβαιωμένα γεγονότα» και διευκρινίζει ότι «ειδικά στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, όπως οι χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, η δέουσα στάση προϋπέθετε την επιβεβαίωση της είδησης και φυσικά την επίσημη μετάφραση».

Όπως σημειώνει ο κ. Τζανακόπουλος «η επιβεβαίωση της είδησης ήρθε μετά το πέρας της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών» και ότι σε κάθε περίπτωση, ο ίδιος «επανέλαβε την πάγια και σαφή θέση της χώρας στο ζήτημα της Συνθήκης της Λωζάννης».

Υπογραμμίζει ακόμη ότι τα εθνικά θέματα απαιτούν «σύνεση και σοβαρότητα, αρετές τις οποίες στερείται η Ν.Δ. και ο εκπρόσωπος της». «Αν κάποιος χρειάζεται να σοβαρευτεί αυτή είναι η ΝΔ αλλά και το ΠΑΣΟΚ που τοποθετήθηκε δια του εκπροσώπου του στο ίδιο κλίμα» προσθέτει για να καταλήξει: «Η Ν.Δ. είναι επικίνδυνη για τη χώρα, όχι για την κυβέρνηση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ