Παππάς: Το ΕΣΡ είναι αρμόδιο για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες

Παππάς: Το ΕΣΡ είναι αρμόδιο για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες
Σε αναζήτηση συμβιβαστικής λύσης για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών φαίνεται πως βρίσκονται τα κόμματα λίγη ώρα πριν από την έναρξη της Διάσκεψης των Πορέδρων, η οποία μετατίθεται για τις 4 μ.μ. αντί για τις 3 μ.μ.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς δήλωσε πως ο αριθμός των αδειών θα είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης και ευρύτερων συναινέσεων μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων.

Συγκεκριμένα, σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ανέφερε: «Το ΕΣΡ είναι αποκλειστικά αρμόδιο για τη διεξαγωγή διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Είμαστε αισιόδοξοι ότι σύντομα θα έχουμε λύση».

Ο αριθμός των αδειών θα είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης και ευρύτερων συναινέσεων μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων και κυρίως της Νέας Ανεξάρτητης Αρχής».

Θετική ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας στη δήλωση Παππά, ανοίγοντας το δρόμο για την εκλογή νέου προεδρείου του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Ο Νίκος Δένδιας ανέφερε: «Η δήλωση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά, ότι το ΕΣΡ είναι αποκλειστικά αρμόδιο για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες και ότι ο αριθμός των αδειών θα είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων και της νέας ανεξάρτητης Αρχής, κινείται σε θετική κατεύθυνση.

Ο κ. Δένδιας είπε ότι θα είναι θετική και η επιλογή του κ. Κουτρομάνου για τον θεσμό του ΕΣΡ.

πηγή: in.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ