Βορίδης: Η αξιωματική αντιπολίτευση θα προσέλθει στον διάλογο για τη συγκρότηση του ΕΣΡ

Βορίδης: Η αξιωματική αντιπολίτευση θα προσέλθει στον διάλογο για τη συγκρότηση του ΕΣΡ
Μήνυμα ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα προσέλθει στον διάλογο για τη συγκρότηση του ΕΣΡ μόλις επιστρέψουν στο Συμβούλιο οι αρμοδιότητες που αφαίρεσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, έστειλε ο βουλευτής της Ν.Δ. Μάκης Βορίδης, ο οποίος χαρακτήρισε αναμενόμενη την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 Fm» πρόσθεσε ότι ήταν αρκετά σαφές ότι το ζήτημα της μεταφοράς αρμοδιοτήτων από το ΕΣΡ στη Γενική Γραμματεία, ήταν σε ευθεία σύγκρουση με τις συνταγματικές πρόνοιες.

«Η τηλεόραση δεν είναι ένα ζήτημα επιχειρηματικό, αλλά είναι κάτι που άπτεται της πληροφόρησης και της ενημέρωσης του ελληνικού λαού, των πολιτών, όλη αυτή η διαδικασία, έχει προβλέψει ο νομοθέτης, να είναι απο - πολιτικοποιημένη. Να φεύγει από τα χέρια της κυβέρνησης, η οποία, κακά τα ψέματα, έχει πολιτικές στοχεύσεις» υποστήριξε και πρόσθεσε ότι όταν αφαιρείς την αρμοδιότητα από το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο και το πηγαίνεις, σε μια κυβερνητική υπηρεσία, όπως η Γενική Γραμματεία, «στην πραγματικότητα προσβάλει αυτή την επιταγή του Συντάγματος».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη σημείωσε ότι ουσιαστικά είπε πως το ΣτΕ, δηλαδή το Συνταγματικό Δικαστήριο, «είναι συντεταγμένο...(αντισυνταγματικό έκρινε το νόμο η συντριπτική πλειοψηφία των δικαστών), και ακούω τώρα διατυπώσεις, συμπαρατάσσουν το

Συμβούλιο με τα συμφέροντα της αντίδρασης, της διαπλοκής; Τι είδους δηλώσεις είναι αυτές από μια κυβέρνηση η οποία σέβεται τη διάκριση και τις αρμοδιότητες των εξουσιών;».

«Το ΣτΕ είπε ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση να αδειοδοτεί. Τι δεν κατάλαβε ο κ. Παππάς;» τόνισε ο κ. Βορίδης αναφορικά με τη νομοθετική ρύθμιση που ετοιμάζει ο υπουργός Επικρατείας, για την προσωρινή άδεια λειτουργίας των καναλιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ