Στη Βουλή η τροπολογία για τον ΟΤΕ

Στη Βουλή η τροπολογία για τον ΟΤΕ
Στη Βουλή κατατέθηκε η τροπολογία για την κύρωση της τροποποίησης της Συμφωνίας Μετόχων (Shareholders Agreement) μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Deutsche Telecom.

Μετά και την απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής, η οποία δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, σύμφωνα με αυτή παρέχεται εξουσιοδότηση στον Υπουργό Οικονομικών να υπογράψει ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Δημοσίου την εν λόγω τροποποιητική Σύμβαση, ο Ε. Τσακαλώτος και οι συναρμόδιοι υπουργοί Γ. Σταθάκης και Χρ. Σπίρτζης, κατέθεσαν τροπολογία για την αλλαγή διατάξεων της Συμφωνίας Μετόχων.

Η τροπολογία, όπως έγραψε το Capital.gr, ανοίγει το δρόμο για τη μεταβίβαση στο ΤΑΙΠΕΔ του 5% (από συνολικά 10%) που κατέχει το Δημόσιο στον ΟΤΕ, όπως προβλέπεται στο εγκεκριμένο Επιχειρησιακό Σχέδιο του Ταμείου (Asset Development Plan), κάτι που αποτελεί παράλληλα προαπαιτούμενο για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης στο πλαίσιο του 3ου προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

Για το 5% του ΟΤΕ που θα μεταφερθεί προς παραχώρηση στο ΤΑΙΠΕΔ, η DT έχει εκδηλώσει το, υπό προϋποθέσεις, ενδιαφέρον της για περαιτέρω αύξηση του ποσοστού της στον ελληνικό Οργανισμό. H D.T, κατέχει ήδη το 40% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ