Παππάς σε Παυλόπουλο: Νέο τηλεοπτικό τοπίο που αξίζει ο ελληνικός λαός

Παππάς σε Παυλόπουλο:  Νέο τηλεοπτικό τοπίο που αξίζει ο ελληνικός λαός
Διαδικασία-πρότυπο, όσον αφορά στη διαχείριση της ελληνικής περιουσίας, χαρακτήρισε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ενημερώνοντας σχετικά τον ΠτΔ στο Προεδρικό Μέγαρο.

Αντιλαμβανόμαστε βεβαίως ότι ήταν δύσκολη για τους διαγωνιζόμενους, αλλά αποδείχθηκε ότι έτσι έπρεπε να γίνει για να διαφυλαχθούν τα συμφέροντα του Δημοσίου, τόνισε.

Το κυβερνητικό στέλεχος, επίσης, έκανε λόγο για ένα νέο τηλεοπτικό τοπίο, το οποίο αξίζει ο ελληνικός λαός, ένα τοπίο που θα βασίζεται στην ισορροπία πείρας και φρεσκάδας.

Είναι μια πρωτοβουλία, όπως σημείωσε, που είχε καθυστερήσει αλλά σε κάθε περίπτωση, προσέθεσε, είναι ώρα όλες οι πολιτικές δυνάμεις από κοινού να συμβάλουν στη συγκρότηση μιας ισχυρής ρυθμιστικής αρχής, η οποία θα είναι άγρυπνος φρουρός του επιπέδου και της ποιότητας που οφείλουμε, ως Πολιτεία, να διασφαλίσουμε για τους Ελληνες.

Όσον αφορά στο θέμα του τιμήματος, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού τόνισε ότι «όλους μας εξέπληξε θετικά».

Ο ίδιος τόνισε ότι το ζήτημα της τηλεόρασης δεν είναι στενά επιχειρηματικό αλλά από αυτή τη δραστηριότητα απορρέουν πάρα πολύ μεγάλες ευθύνες.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, αφού ευχαρίστησε τον υπουργό για την ενημέρωση, υπογράμμισε ότι -παρότι το θέμα της αδειοδότησης δεν εμπίπτει στο πλαίσιο αρμοδιοτήτων του ΠτΔ- ανήκει στην αρμοδιότητά του να υπενθυμίζει ποια είναι η αποστολή της ραδιοφωνίας και της τηλεόρασης.

Όπως υπενθύμισε ο κ. Παυλόπουλος, το Σύνταγμα στο άρθρο 15 παρ. 2 κάνει λόγο για αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων καθώς και προϊόντων λόγου και τέχνης.

Ο ίδιος υπογράμμισε πόσο σημαντική είναι η διασφάλιση της ποιοτικής στάθμης των προγραμμάτων, όπως απαιτεί η κοινωνική αποστολή των ΜΜΕ.

Επίσης έκανε λόγο για τον σεβασμό της αξίας του ανθρώπου, την προστασία της παιδικής ηλικίας και της νεότητας. Αυτοί είναι οι κανόνες που ορίζει το Σύνταγμα, σημείωσε ο Πρόεδρος και υπογράμμισε πως αυτή τη στιγμή ο καθένας που αναλαμβάνει αυτή τη μεγάλη αποστολή θα πρέπει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ