Αλεξιάδης: Στα 333 εκατ ευρώ η τρύπα στα έσοδα του Ιουλίου

Αλεξιάδης: Στα 333 εκατ ευρώ η τρύπα στα έσοδα του Ιουλίου
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κος Τρύφων Αλεξιάδης, μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό των Παραπολιτικών σχετικά με την υστέρηση εσόδων απο φόρους σύμφωνα με τον στόχο που είχε τεθεί για τον Ιούλιο και μίλησε για παραπληροφόρηση σχετικά με τα 500 εκατ ευρω που θέλουν σχετικά δημοσιεύματα, την τρύπα στα έσοδα αλλά παραδέχτηκε ότι ανέρχεται σε 333 εκατ ευρώ.

«Τα νούμερα είναι δεδομένα και δείχνουν ότι στα φορολογικά πάμε καλά. Το λέω γιατί στον πιο δύσκολο μήνα του επταμήνου, στον μήνα Ιούλιο όπου ο στόχος ήταν να εισπράξουμε 5,575 δις, εισπράξαμε 5,242 δις δηλαδή 333 εκατομμύρια μειωμένα και όχι 500 εκατομμύρια όπως διαβάζετε και ακούτε σε διάφορες δήθεν έγκυρες εφημερίδες και από διάφορους δημοσιογράφους που θέλουν να παραπληροφορήσουν» ανέφερε ο κ. Αλεξιάδης Ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι τα πραγματικά νούμερα δείχνουν ότι η τρύπα δεν είναι 500 εκ. κάτω από το στόχο, αλλά για τον μήνα Ιούλιο 333 εκ. ενώ για το επτάμηνο 621 εκ. πάνω από το στόχο του προϋπολογισμού.

«Τα τελωνειακά έσοδα δεν ακολουθούν μια ευθύγραμμη πορεία, ενώ δηλαδή τα φορολογικά έσοδα έχουνε σχέση με συγκεκριμένες λειτουργίες της αγοράς τα τελωνειακά έσοδα δεν έχουν πάντα. Για παράδειγμα εάν υπάρχει μια ρύθμιση στον τομέα του αυτοκινήτου και έχουμε μεγάλες πωλήσεις αυτοκινήτων τον Ιούνιο και αυτή η ρύθμιση σταματάει τον Ιούνιο και δεν ισχύει τον Ιούλιο, τον Ιούλιο θα έχουμε μειωμένα έσοδα από εκεί. Το ίδιο γίνεται και με το θέμα των καυσίμων και με το θέμα του καπνού. Αλλά εγώ θέλω να σας δείξω το «δάσος» και μετά να πάμε και στο «δέντρο». Το «δάσος» είναι ότι στον τομέα της φορολογίας και του λαθρεμπορίου ακριβώς επειδή ακολουθούμε συγκεκριμένες πολιτικές για να χτυπήσουμε φοροδιαφυγή και λαθρεμπόριο από εκεί έχουμε την αύξηση.» συμπλήρωσε ο κ. Αλεξιάδης. Ερωτηθείς αν εκτιμά ότι δεν θα χρειαστεί να ενεργοποιηθεί ο κόφτης ο κ. Αλεξιάδης τόνισε ότι δεν διαθέτει μαντικές ικανότητες δεν έχω αυτό όμως που προκύπτει από τα δεδομένα που έχουμε αυτή τη στιγμή είναι ότι όχι απλά είμαστε πάνω από το στόχο του προϋπολογισμού, είμαστε πολύ πιο πάνω από το στόχο του προϋπολογισμού και δεν υπάρχει περίπτωση ενεργοποίησης του κόφτη όταν έχουμε τόση μεγάλη διαφορά. «Βεβαίως βλέπουμε και την κόπωση των φορολογούμενων και τα προβλήματα που υπάρχουν, δεν ζούμε σε μια άλλη κοινωνία.» τόνισε χαρακτηριστικά Για τις επιστροφές φόρων ο κ. Αλεξιάδης είπε « Στο εξάμηνο ήμασταν 180 εκ. πάνω από το στόχο και μόνο μέσα στον Ιούλιο είμαστε άλλα 180 εκ. άρα στο επτάμηνο είμαστε 360 εκ. στις επιστροφές φόρων πάνω από το στόχο. Εάν αντί να είμαστε 360 εκ. ήμασταν 36 εκ. θα μπορούσα να σας πω ότι καλύπτουμε το στόχο και είμαστε μια χαρά.»

www.dikaiologitika.gr