Σταθάκης: Να προσελκύσουμε Ιρανούς επενδυτές στον τομέα της ενέργειας

Σταθάκης: Να προσελκύσουμε Ιρανούς επενδυτές στον τομέα της ενέργειας
Ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης και ο Γενικός Γραμματέας Ιδιωτικών και Στρατηγικών Επενδύσεων Λόης Λαμπριανίδης, συναντήθηκαν σήμερα με τον Ιρανό Υφυπουργό Εξωτερικών Ματζίντ Ταχτ-ε-Ραβαντσί, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας.

Ο κ. Σταθάκης εξέφρασε στον κ. Ραβαντσί την πρόθεση της Ελλάδας να ενδυναμώσει τις σχέσεις της με το Ιράν, προσελκύοντας επενδυτές κυρίως στον τομέα της ενέργειας. Παράλληλα διαβεβαίωσε τον κ. Υπουργό ότι η ελληνική κυβέρνηση θα συμβάλλει στην βελτίωση των σχέσεων του Ιράν τόσο με τις υπόλοιπες χώρες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και με τις ΗΠΑ, ειδικά όσον αφορά τον τραπεζικό τομέα, το θαλάσσιο εμπόριο και τη φορολόγηση αγαθών.

Ο κ. Ραβαντσί τόνισε ότι η επίσκεψή του αποτελεί συνέχεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Τεχεράνη, κατά την οποία συμφωνήθηκε ένας «οδικός χάρτης» συνεργασίας των δύο χωρών, που ανοίγει μεγάλες προοπτικές συμμαχιών μεταξύ Ιράν-Ελλάδας στον τομέα της ενέργειας, στις νέες τεχνολογίες και στον τουρισμό.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη ναυτιλία και στον ναυπηγοεπισκευαστικό κλάδο, τομείς στους οποίους η Ελλάδα διαθέτει πολύτιμη τεχνογνωσία. Χθες το βράδυ οι κύριοι Ραβαντσί και Σταθάκης καθώς και ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης, παραβρέθηκαν σε συνάντηση εργασίας με Έλληνες και Ιρανούς επιχειρηματίες την οποία διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Enterprise Greece.