Κατέθεσε ο Δρίτσας τις αλλαγές στη σύμβαση του ΟΛΠ- Τις αποδέχτηκε η Cosco

Κατέθεσε ο Δρίτσας τις αλλαγές στη σύμβαση του ΟΛΠ- Τις αποδέχτηκε η Cosco
Κατέθεσε ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας τις αλλαγές στη σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΠ κατά τη συζήτηση που διεξάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής. Πρόκειται για «ένδειξη καλής θέλησης» της κυβέρνησης, υπογράμμισε ο υπουργός, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για τα δημοσιεύματα που τον έφερναν να επιρρίπτει την ευθύνη για την εμπλοκή στο Μαξίμου.

«Καλώ την αίθουσα να αντισταθεί σ’ αυτή την αθλιότητα. Μην ανέχεστε αυτού του είδους την αγυρτεία και μην αφήνετε άλλου είδους συστήματα να καθορίζουν την πολιτική», είπε εμφατικά, δηλώνοντας ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για τις αλλαγές που έγιναν και προσθέτοντας ότι οι αλλαγές έγιναν από το υπουργείο του και την Γραμματεία της Κυβέρνησης.

Όσον αφορά τις νομοτεχνικές αλλαγές ο υπουργός Ναυτιλίας τόνισε ότι «θα κριθούν στην πράξη» και επανέλαβε ότι «σεβόμαστε τον παραχωρησιούχο και τη φίλη χώρα της Κίνας και δεν έχουμε αντίρρηση να εξαντλήσουμε όλη μας την καλή θέληση. Αποδείξαμε ότι πολιτικά αξιολογούμε ως πρώτιστη υποχρέωσή μας να υπάρξει η εμπιστοσύνη για να πάρει μπρος η αναπτυξιακή διαδικασία».

Ο κ. Δρίτσας επεσήμανε ότι «η φασαρία, η αναταραχή που έγινε μετά την περίφημη επιστολή της COSCO οφείλω να σας βεβαιώσω ότι δεν είχε καμία ουσιώδη βάση. Δεν αποτελούν οι αλλαγές που έκανε η κυβέρνηση παραβίαση συμφωνημένων, της σύμβασης παραχώρησης ή κάτι άλλο. Ο παραχωρησιούχος ζητά εγγυήσεις υπερβολικής κάλυψης και γεννήθηκε μείζον ζήτημα χωρίς να χρειαζόταν να γεννηθεί».

Επέκρινε ακόμη «τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης» ότι έσπευσαν να αναδείξουν «θέμα αναξιοπιστίας της κυβέρνησης ή πονηριάς».

Αποδεκτό από την Cosco το κείμενο των τροπολογιών του Θ. Δρίτσα

Την αποδοχή του νομικού τμήματος της Cosco έχει, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ν», το κείμενο των τροπολογιών που κατέθεσε ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας.

Πηγές προσκείμενες στην κινεζική εταιρεία επεσήμαναν στη «Ν» ότι οι παρατηρήσεις που είχαν κατατεθεί με επιστολή της στη Βουλή των Ελλήνων, με το σημερινό κείμενο διορθώθηκαν και πλέον το σχέδιο νόμου δεν διαφέρει από τη Σύμβαση Παραχώρησης.

πηγή: naftemporiki.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ