Τσακαλώτος: Τελειώνουμε με τα φορολογικά και ξεδιπλώνουμε την αναπτυξιακή μας

Τσακαλώτος: Τελειώνουμε με τα φορολογικά και ξεδιπλώνουμε την αναπτυξιακή μας
Για μια σημαντική συμφωνία ως προς την ελάφρυνση του χρέους μίλησε στο Euronews και την δημοσιογράφο Έφη Κουτσοκώστα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Όπως είπε ο κ. Τσακαλώτος είναι η πρώτη φορά που διευκρινίζεται η ρήτρα του «αν χρειαστεί».

Μέχρι τώρα, είχαμε αποφάσεις βάσει των οποίων το eurogroup ήταν έτοιμο να αναλάβει δράση, εφόσον ήταν απαραίτητο. Τώρα, η φράση «αν είναι απαραίτητο» ορίζεται με σαφήνεια τόνισε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών.

Πλέον, είναι σαφές ότι μετά το 2018 και για πολλά χρόνια, οι ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας δεν θα ξεπερνούν το 15% είπε ο κ.Τσακαλώτος. Οι Έλληνες τώρα περιμένουν να γυρίσουμε σελίδα. Το πρόγραμμα ήταν εμπροσθοβαρές. Όμως τελειώνουμε με τα φορολογικά και πλέον ξεδιπλώνουμε την αναπτυξιακή μας ατζέντα σημείωσε ο κ. Τσακαλώτος.

Η προσπάθεια μας θα ενισχυθεί από την ένταξη μας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ. Η κίνηση αυτή θα οδηγήσει σε επιστροφή επενδυτών. Χρειάζεται πολλή προσπάθεια. Έχουμε δρόμο μπροστά μας σημείωσε επίσης.