Γεροβασίλη: Το ασφαλιστικό έχει σημεία που θα θέλαμε να μην υπάρχουν

Γεροβασίλη: Το ασφαλιστικό έχει σημεία που θα θέλαμε να μην υπάρχουν
«Όλες οι πρακτικές που διευρύνουν και εμβαθύνουν τον δημόσιο διάλογο θα εξεταστούν, ανέφερε για τη συνταγματική αναθεώρηση» η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξη στον ραδιοσταθμό «Σκάι».

Η συνταγματική διαδικασία για την αναθεώρηση του Συντάγματος δεν θα παρακαμφθεί επισήμανε, εμπλέκοντας όμως και πάλι τη συμμετοχή του λαού στο θέμα. «Στη συζήτηση αυτή θα εμπλακούν τα πολιτικά κόμματα, αλλά και ο ελληνικός λαός, θα δούμε πώς… Δεν έχει αποφασιστεί τίποτα αν θα γίνει διαδικασία με λαό και ποιον τρόπο» πρόσθεσε.

Ειδικότερα, όπως είπε χαρακτηριστικά η κ. Γεροβασίλη «ουδείς υπονόησε, ουδείς σκέφθηκε ότι θα παρακαμφθεί η συνταγματική διαδικασία για την αναθεώρηση του Συντάγματος» είπε ακόμη, διευκρινίζοντας προηγούμενες δηλώσεις της στο μπρίφινγκ. Παράλληλα, επέκρινε τον Ευάγγελο Βενιζέλο για τις αναφορές του. «Δεν άνοιξα αυτό τον κύκλο συζήτησης εγώ, απλώς δεν τον έκλεισα», ανέφερε μάλιστα. Στη διαβούλευση για τον εκλογικό νόμο θα συζητηθεί το σύστημα της απλής αναλογικής, ο τρόπος και οι λεπτομέρειές του, αποκάλυψε η Όλγα Γεροβασίλη.

«Είμαστε πάντα υπέρ της αναλογικής» σημείωσε. Αναφορικά με το Ελληνικό, ο κ. Γεροβασίλη έδωσε έμφαση στη βελτίωση των όρων της συμφωνίας δημοσίου – Lamda Development για την επένδυση, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «στις σκέψεις μας υπάρχει διαφορετική λογική (για την ιδιωτικοποίηση), όμως κατεβήκαμε στις εκλογές με συγκεκριμένο πλαίσιο».

Όπως σημείωσε, «τη διαχείριση του πλαισίου αυτού έδωσε ο ελληνικός λαός στον ΣΥΡΙΖΑ». «Δεν πανηγύρισε κανείς για τη συμφωνία (για το Ελληνικό)» σχολίασε για τη δυσφορία που επικρατεί σε μέρος των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για την ιδιωτικοποίηση. «Αποδεχθήκαμε μια συμφωνία το καλοκαίρι, παλέψαμε για τους καλύτερους δυνατούς όρους με δεδομένο ότι η χώρα βρισκόταν στο χείλος του γκρεμού, μέσα στη συμφωνία υπήρχαν και οι ιδιωτικοποιήσεις και με πλήρη συναίσθηση αποφασίσαμε ότι θα παλέψουμε συνεχώς για τους καλύτερους όρους και φτάσαμε και στη χθεσινή συμφωνία» εξήγησε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό η Όλγα Γεροβασίλη επέμεινε ότι «τηρήθηκαν οι κυβερνητικές υποσχέσεις όπως η μείωση των κυρίων συντάξεων. «Το ασφαλιστικό έχει σημεία που θα θέλαμε να μην υπάρχουν» αναγνώρισε, ενώ επέμεινε ότι «δεν αλλάζει τίποτε στα ασφαλιστικά πέρα από όσα ψηφίστηκαν». «Φταίει η Αριστερά τα τελευταία 40 χρόνια, είτε κυβέρνησε είτε δεν κυβέρνησε, λόγω της ιδεολογικής της ηγεμονίας;» διερωτήθηκε κατηγορώντας τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι «δεν πήραν τις αποφάσεις που έπρεπε. Καμία κυβέρνηση στο παρελθόν δεν φρόντισε για βιώσιμο ασφαλιστικό» δήλωσε.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος εξαπέλυσε επίθεση και στον πρόεδρο της ΝΔ «επειδή επέκρινε την κυβέρνηση για την καθυστέρηση υπογραφής της συμφωνίας στο Ελληνικό, ενώ δεν έκανε καμία αναφορά για τους όρους». «Τι λέει η ΝΔ για συλλογικές διαπραγματεύσεις, lock out, ομαδικές απολύσεις;» διερωτήθηκε, καλώντας την αξιωματική αντιπολίτευση να τοποθετηθεί. «Δεν ήταν δικοί μας οι συνδικαλιστές όλα αυτά τα χρόνια.

Ήταν από το ΠΑΣΟΚ και τη Δεξιά», ανέφερε η Ολγα Γεροβασίλη. «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ του συνδικαλιστικού κινήματος αλλά ενάντια στους συνδικαλοπατέρες» υποστήριξε. Σχετικά με τα σενάρια ανασχηματισμού μετά το τυπικό κλείσιμο της αξιολόγησης, η κ. Γεροβασίλη δήλωσε ότι «δεν υπάρχει κλίμα ανασχηματισμού αυτήν τη στιγμή».