Τσίπρας: Εμάς δεν είναι τα δικά μας στελέχη στις λίστες και στα Panamapapers

Τσίπρας: Εμάς δεν είναι τα δικά μας στελέχη στις λίστες και στα Panamapapers
 Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρα, μιλώντας στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί της τροπολογίας για τις offshore, είπε πως ο πολιτικός λόγος και όλες οι πολιτικές πρωτοβουλίες της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη είναι βασισμένος στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της διαπλοκής και του κίτρινου τύπου.

Λίγο νωρίτερα ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «δεν θα κουραστώ να μιλώ για ογκώδες στρατηγικό αδιέξοδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης». «Φέρνουμε μια βελτιστοποίηση της προηγούμενης ρύθμισης, ίσως κάποιοι πουν ότι αυτό γίνεται με υπερβολικό τρόπο, όμως μόνο με υπερβολές μπορεί να απαντήσει κανείς στην λάσπη και την χυδαιότητα" τόνισε ο πρωθυπουργός.

Η ΝΔ «το έβαλε στα πόδια είτε γιατί συνειδητοποίησε ότι θα έχει απώλειες στην ονομαστική ψηφοφορία, είτε γιατί τρέχουν να προλάβουν την προθεσμία των 60 ημερών για τη συμμετοχή τους στο μετοχικό κεφάλαιο ξένων εταιρειών» πρόσθεσε. «Εμάς δεν είναι τα δικά μας στελέχη στις λίστες και στα Panamapapers, εμείς είμαστε εδώ με το μέτωπο καθαρό και δίνουμε τον αγώνα για την κάθαρση». «Αυτή εδώ η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά δεν πρόκειται να ανεχθούμε μύγα στο σπαθί μας σε θέματα ηθικής», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας στον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη.

Προηγουμένως ο κ. Τσίπρας εγκάλεσε τον κ. Θεοδωράκη ότι σχοινοβατεί μεταξύ ενός λόγου που φαντάζει σοβαρός, τεκμηριωμένος και ήρεμος και του λαϊκισμού. Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι τη διάταξη είχε υπερψηφίσει και το Ποτάμι το οποίο στη συνέχεια «έβγαζε επί τρείς ημέρες ανακοινώσεις άκρατου λαϊκισμού», ενώ χαρακτήρισε τον κ. Θεοδωράκη «συνήγορο του απόντος» (σ.σ. του προέδρου της ΝΔ).

Επίσης στην αναφορά ότι "η διάταξη θα καταπέσει", ο πρωθυπουργός έθεσε το ερώτημα «θα προσφύγει κάποιος από εδώ (σ.σ. τη Βουλή) για να καταπέσει;»