Αβραμόπουλος: Η Ε.Ε. καταδικάζει όλες τις μορφές ρατσισμού και ξενοφοβίας

Αβραμόπουλος: Η Ε.Ε. καταδικάζει όλες τις μορφές ρατσισμού και ξενοφοβίας
«Η Ε.Ε. καταδικάζει όλες τις μορφές ρατσισμού και ξενοφοβίας», τονίζει ο επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, αναφορικά με την αντιμετώπιση του κλίματος φυλετικού μίσους και φόβου στην Ευρώπη.

Ο κ. Αβραμόπουλος σημειώνει, επίσης, πως «οι πρόσφυγες που προσπαθούν να διαφύγουν από τον πόλεμο, τις διώξεις και την καταπίεση χρήζουν προστασίας». Επιπλέον η Κομισιόν δηλώνει αποφασισμένη «να διασφαλίσει την αποτελεσματική καταπολέμηση της ρητορικής μίσους», σύμφωνα πάντα και με τα όσα ορίζονται στο ευρωπαϊκό θεματολόγιο για την ασφάλεια. Τέλος, ο κ. Αβραμόπουλος επικαλείται την απόφαση της Κομισιόν να συγκροτήσει «το Φόρουμ της Ε.Ε. για το Διαδίκτυο, στο οποίο θα συμμετέχουν κράτη μέλη, αρχές επιβολής του νόμου και εκπρόσωποι της βιομηχανίας του διαδικτύου».

Αυτό το Φόρουμ, έχει ως αποστολή να αναζητήσει «μέσα που θα βοηθήσουν τους φορείς της κοινωνίας των πολιτών στην ανάπτυξη αποτελεσματικών μηνυμάτων για την αντιμετώπιση της ριζοσπαστικοποίησης και του βίαιου εξτρεμισμού καθώς και στην ευρύτερη διάδοση εναλλακτικών μηνυμάτων». Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, είχε καταθέσει ερώτηση στη Κομισιόν, ζητώντας επιπλέον μέτρα που θα θωρακίζουν την Ε.Ε. «από ενέργειες και δηλώσεις που τροφοδοτούν την ρητορική του φυλετικού μίσους και φόβου».

Πιο συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ , επικαλούμενος δηλώσεις της Ύπατης Εκπροσώπου της Ε.Ε. Φεντερίκα Μογκερίνι, ζητούσε μέτρα προκειμένου να ενισχυθεί η ενιαία στάση των κρατών μελών της Ε.Ε., σε αντίστοιχα ζητήματα.