Τσίπρας: Η Ελλάδα αποτελεί όαση ασφάλειας και σταθερότητας

Τσίπρας: Η Ελλάδα αποτελεί όαση ασφάλειας και σταθερότητας
Επίθεση στη Ν.Δ. εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, καταλογίζοντάς της πως προσπαθεί να συνδέσει το προσφυγικό με την τρομοκρατία με στόχο –μεταξύ άλλων- να συσπειρώσει την ακραία δεξιά πτέρυγά της.

Κατά την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «η Ελλάδα αποτελεί όαση ασφάλειας και σταθερότητας σε μία αποσταθεροποιημένη περιοχή».

Όπως είπε, ο ισχυρισμός που συνδέει ευθέως την προσφυγική κρίση με την τρομοκρατία είναι μια γνωστή αφήγηση και το επιχείρημα των πιο αντιδραστικών, μισαλλόδων και ακροδεξιών κομμάτων στην Ευρώπη. «Είναι η θέση αυτών που κλείνουν τα σύνορα και υψώνουν τείχη», πρόσθεσε.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι κανείς στην Ευρώπη δεν έχει υπονοήσει πως υπάρχει θέμα ασφάλειας στην Ελλάδα, αλλά η Ν.Δ. υιοθετεί με ανευθυνότητα αυτήν την αφήγηση λίγο πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου, που αναμένεται εκτίναξη του τουρισμού.

«Σκοπός σας είναι να ψαρέψετε στα θολά νερά ενός ακροδεξιού ακροατηρίου που συνδιεκδικείτε με το κόμμα της Χρυσής Αυγής. Σκοπός σας είναι να επενδύσετε στον φόβο ενός τμήματος της κοινωνίας, να συσπειρώσετε και την ακραία δεξιά πτέρυγα του κόμματος την ώρα που υπάρχουν φυγόκεντρες τάσεις», σημείωσε.