Μητσοτάκης: Τα συμφέροντα της χώρας δεν ταυτίζονται με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ

Μητσοτάκης: Τα συμφέροντα της χώρας δεν ταυτίζονται με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ
Δεν μπορείτε να μας απαγορεύσετε να προσφεύγουμε στη δικαιοσύνη κ. Τσίπρα. Αναρωτιέμαι αν το επόμενο βήμα είναι να μας φυτέψετε και τρία μέτρα κάτω από το χώμα, δήλωσε σκωπτικά ο Kυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, στην απάντησή του στις αιτιάσεις του πρωθυπουργού.

Τα συμφέροντα της χώρας δεν ταυτίζονται με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε ο επικεφαλής της ΝΔ. Το συμφέρον της χώρας επιβάλλει να φύγετε μια ώρα αρχύτερα. Θα μείνετε στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός των κλειστών συνόρων και τραπεζών.

Η ΝΔ πρότεινε εξεταστική επιτροπή για το πώς φτάσαμε στο κλείσιμο των τραπεζών και αναρωτιέμαι αν η κυβέρνηση θα την ψηφίσει, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Είναι σημαντικό να μάθουμε αν το περσινό πάθημα σας έγινε μάθημα ή κάνετε τα ίδια λάθη. Αν επιδιώκατε η χώρα να μην ζήσει την εμπειρία του περασμένου καλοκαιριού τι διαφορετικό θα έπρεπε να κάνετε από αυτά που πράττετε τώρα; Έχετε χάσει κάθε εμπιστοσύνη από τους θεσμούς, υπογράμμισε.

Ενισχύσατε το ΔΝΤ

Το θαύμα της σύγκρουσης με το ΔΝΤ κράτησε λίγες μόνο ημέρες, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης. Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι ενίσχυσε περισσότερο το ρόλο του ΔΝΤ. Οι απειλές και οι λεονταρισμοί της κυβέρνησης δεν σας ωφέλησαν.

Δεν υπονοώ τίποτα για τις υποκλοπές αλλά οι όλοι χειρισμοί δεν οδήγησαν πουθενά. Στήνετε άλλη μια καλοστημένη παράταση. Αλλά το έργο αυτό δεν κόβει πλέον εισιτήρια, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Τελειώνει ο χρόνος

Ενώ εσείς διαπραγματεύεστε, η κλεψύδρα αδειάζει. Σε λίγες ημέρες λήγει και η ημερομηνία που είχατε θέσει (22 Απριλίου) για να φτάσετε σε μια συμφωνία, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Υποβάλλατε ξανά τους Έλληνες στο μαρτύριο της σταγόνας και κάθε εβδομάδα που περνά ο λογαριασμός για τη χώρα μεγαλώνει, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Δεν θέλετε την εξεταστική επιτροπή που έχει προτείνει η ΝΔ γιατί τρέμετε τις αποκαλύψεις. Δεν μαθαίνετε από τα λάθη σας και συνεχίζετε το καταστροφικό σας έργο, τόνισε ο Πρόεδρος της ΝΔ.

Τα δάνεια της ΝΔ

Την ύστατη ώρα θυμηθήκατε να συζητήσετε στη Βουλή τις ευθύνες για τα διαχρονικά κακώς κείμενα του πολιτικού μας συστήματος, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης. Η πρόταση σας δεν εμφορείται από ενδιαφέρον για τη διαφάνεια στο πολιτικό σύστημα. Το αντίθετο. Τα δείγματα γραφής σας αποδεικνύουν το αντίθετο, υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Η ΝΔ δεν έχει πάρει κανένα δάνειο από το 2013, ανέφερε προσθέτοντας πως εμείς τη δική μας οικονομική εξυγίανση θα την κάνουμε πράξη. Εχω καταθέσει αναλυτικό πρόγραμμα εξυγίανσης του κόμματος.