Θεοχάρης: Η θέση του ΔΝΤ είναι θετικότερη από της κυβέρνησης για τον λαό

Θεοχάρης: Η θέση του ΔΝΤ είναι θετικότερη από της κυβέρνησης για τον λαό
«Η θέση του ΔΝΤ είναι θετικότερη από αυτή της κυβέρνησης για τον ελληνικό λαό», είπε ο Χάρης Θεοχάρης, υπογραμμίζοντας ότι αυτή τη στιγμή η ελληνική πλευρά θα έπρεπε να συνταχθεί με το ΔΝΤ και να το χρησιμοποιήσει ως σύμμαχο.

«Θα έπρεπε να συνταχθεί και να χρησιμοποιήσει το Ταμείο ως σύμμαχο αυτή τη στιγμή, για να μπορέσει να πάρει αυτή τη μεγαλύτερη ελάφρυνση. Και η κυβέρνηση, λέει, δεν μπορεί η Γερμανία να το κάνει αυτό γιατί είναι σε δύσκολη κατάσταση με τους πρόσφυγες, δεν μπορεί η Αγγλία γιατί έχουμε το Brexit», υπογράμμισε ο βουλευτής του Ποταμιού.

Ωστόσο, ο ίδιος παραδέχτηκε, μιλώντας στο "Πρακτορείο FM", ότι το ΔΝΤ κάνει «πάρα πολλά λάθη», αλλά -όπως επισήμανε- «είναι άδικο να κατηγορούμε τον νεκροθάφτη επειδή βρίσκεται σε πτώματα».

«Το ΔΝΤ τώρα είναι το μόνο το οποίο λέει το προφανές, ότι αυτό το πρόγραμμα δεν βγαίνει», σημείωσε, επισημαίνοντας ότι η άποψη του ΔΝΤ είναι ότι δεν "βγαίνουν" οι στόχοι που συμφωνήθηκαν τον περασμένο Αύγουστο, υπενθυμίζοντας ότι από τότε δεν συμφωνούσε το Ταμείο και για τον λόγο αυτό δεν υπέγραψε τη συμφωνία και περιορίστηκε σε συμβουλευτικό ρόλο.

Αναφερόμενος γενικότερα στον ρόλο του ΔΝΤ, είπε ότι έφερε στην Ελλάδα το «χειρότερο αρχιτεκτονικό σχέδιο αλλαγών», αλλά, όπως είπε ο κ. Θεοχάρης, αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι ήταν αδύνατο να εφαρμόσει τις δύο βασικές μεθόδους που ακολουθεί σε όποια χώρα πηγαίνει, δηλαδή υποτίμηση του νομίσματος και μείωση του χρέους.

Αναφερόμενος στο ζήτημα προσέγγισης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με Το Ποτάμι, ο βουλευτής του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη τις χαρακτήρισε κινήσεις που μέχρι στιγμής γίνονται «στο κέντρο της Αθήνας» και σε επίπεδο ηγεσίας και τόνισε ότι αν δεν εξελιχθεί αυτή η συζήτηση και στην υπόλοιπη Ελλάδα, «τότε δυστυχώς δεν θα βρει οπαδούς».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ