Σκουρλέτης: Δεν πρόκειται να υπάρξουν αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Τα 2,2 δισ. ευρώ αγγίζουν οι ανείσπρακτες οφειλές προς τη ΔΕΗ, όπως δήλωσε στο Mega o υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης.Ο υπουργός αναφέρθηκε εκτεταμένα στη νέα ρύθμιση της ΔΕΗ και τόνισε ότι οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα διακανονισμού σε δόσεις χωρίς προκαταβολή.

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Σκουρλέτης αποκάλυψε ότι δεν τίθεται ζήτημα αύξησης των τιμολογίων της εταιρείας ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν μειώσεις, εφόσον μειωθούν οι συνολικές οφειλές εντός του έτους.

Ο κ. Σκουρλέτης απέρριψε τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, εξαπολύοντας επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.
«Όσοι πετάνε φωτοβολίδες όπως αυτή που είπε ο πρόεδρος της ΝΔ περί εκλογών τη στιγμή που δεν υπάρχει θέμα δημοκρατικής νομιμοποίησης αντικειμενικά το μόνο που κάνουν είναι να υπονομεύουν αυτή την κρίσιμη στιγμή κάτι που πάει να κλείσει. Διότι ο κ. Μητσοτάκης είναι δεδομένο ότι τρέμει το φυλλοκάρδι του το να οδηγηθούμε σε εκλογές διότι και θα ηττηθεί η ΝΔ και επειδή είναι νέος αρχηγός θα αμφισβητηθεί γιατί το κόμμα είναι τριχασμένο αυτή τη στιγμή. Το λέει απλά και μόνο για λόγους εντυπωσιασμού, κακό δείγμα γραφής από την πλευρά του» τόνισε ο κ. Σκουρλέτης.

Ερωτηθείς για την πορεία της αξιολόγησης, ο υπουργός Περιβάλλοντος ανέφερε ότι όταν υπάρχει διαπραγμάτευση τότε δεν υπάρχει η βεβαιότητα της συμφωνίας και πρόσθεσε ότι εκ των πραγμάτων η ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης “είναι μία ημερομηνία ορόσημο για την ίδια την οικονομία, για την απελευθέρωση επενδυτικών δυνάμεων για τη δυνατότητα να μπει η χώρα σε έναν διαφορετικό δρόμο”.

Εξέφρασε την εκτίμηση πως οι πολίτες θα στηρίξουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γιατί «αν με πραγματικούς όρους και όχι με ενέσεις αισιοδοξίας δούμε κάποια πράγματα να αλλάζουν και τα αισθανθεί ο κόσμος τότε να είστε βέβαιος ότι όχι απλώς θα δώσει περιθώρια σε αυτή την κυβέρνηση αλλά θα δώσει και πολύ μεγάλη στήριξη».

Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη το κλίμα που υπάρχει στο εξωτερικό για την πορεία της ελληνικής οικονομίας είναι θετικό, καθώς «όποιος έχει πάει έξω και έχει μιλήσει με επενδυτές, με απλούς ανθρώπους, με αναλυτές διαπιστώνει ότι για πρώτη φορά μετά το 11, το 12 εκτιμούν ότι η Ελλάδα έχει όλες τις προϋποθέσεις να μπει στο δρόμο της ανάπτυξης».

Διευκρίνισε επιπλέον πως το κλίμα καμιά φορά στο εσωτερικό της χώρας «δεν έχει καμία σχέση με το πραγματικό κλίμα στην οικονομία και στην κοινωνία και δεν έχει καμία σχέση με την εντύπωση που έχουν έξω από τη χώρα για τη σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα».

Κληθείς να σχολιάσει τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, που δείχνει ότι η ΝΔ προηγείται με διαφορά 8 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε πως δεν την πιστεύει, διότι, όπως διευκρίνισε «η επαφή με τον κόσμο δεν μου δείχνει σε καμία περίπτωση ότι έχουμε μια κοινωνία η οποία αμφισβητεί αυτή την κυβέρνηση. Έχουμε μια κοινωνία η οποία μπορεί να είναι στεναχωρημένη, μπορεί να εμπνέεται αλλά που τελικά δίνει χρόνο, δίνει τράτο σε αυτή την κυβέρνηση να προχωρήσει και να την αξιολογήσει».