Υπέβαλαν παραίτηση οι υπουργοί Εσωτερικών και Δικαιοσύνης του Βελγίου

Υπέβαλαν παραίτηση οι υπουργοί Εσωτερικών και Δικαιοσύνης του Βελγίου
Ο υπουργός Εσωτερικών του Βελγίου Jan Jambon υπέβαλλε την παραίτησή του αλλά δεν έγινε δεκτή, ο πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ την αρνήθηκε, όπως αναφέρουν όλα τα βελγικά ΜΜΕ.

Επίσης, και ο υπουργός Δικαιοσύνης Koen Geens υπέβαλλε την παραίτησή του αλλά ούτε αυτή έγινε δεκτή.
Το πρωί της Πέμπτης συνεδρίασε το υπουργικό συμβούλιο για τις εξελίξεις, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες. Ολα δείχνουν ότι η μίνι κυβερνητική κρίση ξέσπασε μετά την αποκάλυψη του Ταγίπ Ερντογάν ότι η Τουρκία είχε απελάσει το καλοκαίρι του 2015 έναν από τους τρομοκράτες που εμπλέκονται στο μακελειό, τον Ιμπραήμ Ελ Μπακράουι και είχε ενημερώσει σχετικά τις βελγικές αρχές, αλλά ο τρομοκράτης αφέθηκε ελεύθερος.

Ο τρομοκράτης, ο οποίος αναγνωρίστηκε από τις βελγικές αρχές ως ένας από τους καμικάζι στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, είχε απελαθεί από την Τουρκία όχι μία αλλά δύο φορές, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2015.
Αυτή την πληροφορία την έδωσε ένας κυβερνητικός αξιωματούχος της Τουρκίας στο πρακτορείο Ρόιτερς.
«Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να ρίξει φως στην υπόθεση, να αποφύγει τις σκιές και να δουλέψει με το κοινοβούλιο» απάντησε ο πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ.

Οι εξηγήσεις του Koen Geens

Ο υπουργός Δικαιοσύνης του Βελγίου Koen Geens, είχε διαψεύσει τον Ερντογάν που δήλωσε χθες ότι ο τρομοκράτης που απέλασε η Τουρκία αφέθηκε ελεύθερος και δήλωσε ότι δεν υπήρξε απέλαση προς το Βέλγιο. Ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε, επίσης, ότι όταν ο Ελ Μπακράουι «απελάθηκε, πήγε στην Ολλανδία και όχι στο Βέλγιο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ