Βίτσας: Αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε και τον Καμμένο και τον Μουζάλα

Βίτσας: Αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε και τον Καμμένο και τον Μουζάλα
Στην κυβέρνηση υπάρχει κλίμα συνεργασίας και η κυβερνητική συνοχή είναι πολύ ισχυρή και δεν κινδυνεύει, τόνισε ο Δημήτρης Βίτσας, παρά την κρίση που ξέσπασε τις τελευταίες ημέρες.

«Αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε και τον Πάνο Καμμένο και τον Γιάννη Μουζάλα στην κυβέρνηση. Και οι δύο έχουν προσφέρει πάρα πολλά για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας, στην εφημερίδα «Αγορά».

Σε ό,τι αφορά τη συνεργασία με την Τουρκία, για την επίλυση της προσφυγικής κρίσης, ο κ. Βίτσας ανέφερε ότι η Αγκυρα έχει «μια σειρά από άλλα προβλήματα», αλλά δεν θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί το προσφυγικό για να λυθούν.

«Ο καθένας από την πλευρά του χρειάζεται να συμβάλει με όλες τις δυνάμεις του και βεβαίως να υπάρχει σαφής διαδικασία ελέγχου για το κατά πόσο υλοποιεί τις υποχρεώσεις που του αναλογούν από τη συμφωνία», σημείωσε ο υπουργός.

Τέλος, ο κ. Βίτσας υπογράμμισε ότι αυτή τη στιγμή, έχει προτεραιότητα να μειωθούν οι ροές και να επιταχυνθεί η μετεγκατάσταση και σε δεύτερο χρόνο, αναφορικά με τους πρόσφυγες που θα παραμείνουν στην Ελλάδα, η κυβέρνηση είναι «πλήρως προετοιμασμένη» ώστε να υπάρξουν ειδικά προγράμματα ένταξής τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ