Παππάς: Στις 20.000 το κόστος της εμπειρογνωμοσύνης για τις τηλεοπτικές άδειες

Παππάς: Στις 20.000 το κόστος της εμπειρογνωμοσύνης για τις τηλεοπτικές άδειες
Για «εμπειρογνωμοσύνη» κόστους 20.000 ευρώ που αφορά «policy proposals» κάνει λόγο ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς σε έγγραφη απάντησή του προς ερώτημα του κ. Αδωνη Γεωργιάδη για την έκθεση του Ινστιτούτου Φλωρεντίας για το τηλεοπτικό τοπίο της χώρας μας.

Ο υπουργός εξηγεί ότι «στην χώρα μας, δυστυχώς, δεν υπάρχει φορέας που να μπορεί να έχει προηγούμενη εμπειρία στο συγκεκριμένο τομέα» ενώ σημειώνει πως «κρίθηκε σκόπιμο να μην εμπλακούν έλληνες ερευνητές ώστε να εξασφαλιστεί η πλήρης αμεροληψία της».

Παράλληλα επισημαίνει ότι στις πρόσφατες δραστηριότητες του ινστιτούτου περιλαμβάνονται:

- Η διενέργεια, για λογαριασμό της Κομισιόν, του ετήσιου εκαπιδευτικού σεμιναρίου επι της νομοθεσίας τηλεπικοινωνιών, για δικαστές και μέλη ρυθμιστικών αρχών από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ

- Έκδοση περισσότερων από 25 επιστημονικών ερευνητικών πορισμάτων για ζητήματα που άπτονται του τηλεπικοινωνιακού πεδίου των ΜΜΕ

- Εκπαιδευτικά σεμινάρια για μέλη ρυθμιστικών αρχών κ.α.

Επίσης, παραθέτει και τα βιογραφικά των τεσσάρων καθηγητών του ινστιτούτου που ανέλαβαν την σύνταξη των συμπερασμάτων για το ελληνικό ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Τέλος, ο κ. Παππάς σημειώνει ότι ο προϋπολογισμό της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης για το 2016 είναι μειωμένος κατά 4,1 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2015.

Πηγή: protothema.gr