Παυλόπουλος: Από την αντιμετώπιση του προσφυγικού εξαρτάται η συνοχή της ΕΕ

Παυλόπουλος: Από την αντιμετώπιση του προσφυγικού εξαρτάται η συνοχή της ΕΕ
Μήνυμα για την κρισιμότητα της σημερινής Συνόδου Κορυφής και τη διαχείριση του προσφυγικού έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος από την Κω, όπου παραβρέθηκε για τον εορτασμό της 68ης επετείου ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων.

Στη δήλωσή του ο κ. Παυλόπουλος επισημαίνει:

«Τιμούμε σήμερα την 68η επέτειο της ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων στον Εθνικό μας Κορμό, την 7η Μαρτίου 1948. Έκτοτε τα Δωδεκάνησα αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του κορμού τούτου, επί του συνόλου του οποίου ασκείται πλήρως, ως την τελευταία της έκφραση, η εθνική μας κυριαρχία, κατά το Σύνταγμα και το Διεθνές Δίκαιο. Επιπλέον, τα σύνορα των Δωδεκανήσων είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα οποία και κατά το Ευρωπαϊκό Δίκαιο φυλάσσει, επίσης κυριάρχως, η Ελλάδα.

Την αυτονόητη αυτή διαπίστωση πρέπει να την συνειδητοποιήσουν οι πάντες, εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδίως κατά την ιδιαιτέρως κρίσιμη συγκυρία του οξύτατου Προσφυγικού ζητήματος, από την άμεση αντιμετώπιση του οποίου, υπό όρους Ανθρωπισμού, εξαρτάται η συνοχή και το μέλλον του όλου Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ