Συνάντηση Αβραμόπουλου με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ

Συνάντηση Αβραμόπουλου με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ
Συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg αναμένεται να έχει σήμερα ο Επίτροπος για τη Μετανάστευση, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες και σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, θα επικεντρωθεί στο πλαίσιο της επιχειρησιακής συνεργασίας της Ε.Ε. με το ΝΑΤΟ για τις εισροές προσφύγων από τη Συρία σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Κατόπιν θα ακολουθήσει διευρυμένη σύσκεψη με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων της Συμμαχίας και της Ε.Ε. και τον εκτελεστικό διευθυντή της Frontex, Fabrice Leggeri.

Σκοπός της συνάντησης είναι ο συντονισμός των δράσεων σχετικά με την προσφυγική κρίση. «Θα συνεργαστούμε στενά με το ΝΑΤΟ και τα μέλη του έτσι ώστε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να καταπολεμήσουμε τους εγκληματίες που κερδίζουν δισεκατομμύρια ευρώ από το λαθρεμπόριο απελπισμένων ανθρώπων από την Τουρκία προς την Ελλάδα», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της Frontex, ενώ διαβεβαίωσε ότι όλες οι δράσεις θα συνεχίσουν να γίνονται με σεβασμό στο Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ