Σκουρλέτης: Δεν προκύπτει από πουθενά ότι υπάρχει ανάγκη εκλογών

Σκουρλέτης: Δεν προκύπτει από πουθενά ότι υπάρχει ανάγκη εκλογών
Η επιλογή της μη μείωσης των συντάξεων αποτελεί έναν από τους στρατηγικούς στόχους της πρότασης μας για το ασφαλιστικό, όχι μόνο γιατί οι σημερινοί συνταξιούχοι έχουν καταβάλει τις εισφορές τους και θα ήταν εντελώς άδικο να υποστούν ακόμα μία μείωση, αλλά και για έναν επιπλέον λόγο.

Πάνω από το 50% των σημερινών νοικοκυριών στηρίζεται σε αυτές τις συντάξεις, κατά συνέπεια αντιλαμβάνεστε τι θα σήμαινε άλλη μια μείωση στις συντάξεις αλλά και τι επιπτώσεις θα είχε αυτή για το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας.

Αυτό δήλωσε στην εφημερίδα «Επένδυση» ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Π. Σκουρλέτης.

Σύμφωνα με τον ίδιο αν, δε, υπολογίσουμε τις επιπτώσεις μιας τέτοιας μείωσης στην αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών και την αγορά, τότε θα μιλάμε για άλλο ένα υφεσιακό επεισόδιο στην οικονομία.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο εκλογών υπογραμμίζει πως δεν προκύπτει από πουθενά ότι υπάρχει ανάγκη προσφυγής στις κάλπες για τέταρτη φορά μέσα σε έναν χρόνο. Κάτι τέτοιο, άλλωστε, δεν τολμά να το ξεστομίσει ούτε η αντιπολίτευση. Πιστεύω πως η κυβέρνηση, η οποία είχε κάνει γνωστές τις προθέσεις της και το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθεί πριν από τις εκλογές, δεν στερείται δημοκρατικής νομιμοποίησης.

Αυτό που εισπράττουμε από την κοινωνία είναι η ανάγκη να κινηθούμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα με σταθερά βήματα στον δρόμο που θα μας οδηγεί εκτός ύφεσης, σημειώνει.

Για τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές

Ο κ. Σκουρλέτης υπογραμμίζει πως ο χρόνος δεν είναι μια ουδέτερη παράμετρος για την υπόθεση της διαπραγμάτευσης και, κατ´ επέκταση, για την αρχή της εξόδου από την κρίση. Όσο η εκκρεμότητα της αξιολόγησης παρατείνεται, η επίδραση αυτής της παράτασης επιδρά αρνητικά σε όλα τα μεγέθη της οικονομίας, αλλά και στην ψυχολογία και τις αντοχές του κόσμου.

Άρα, πρόθεσή μας είναι να κλείσει έως τον Μάρτιο η διαπραγμάτευση. Εκτιμώ, επίσης, πως ένα μεγάλο μέρος των δανειστών επιθυμεί το ίδιο - δεν θα έλεγα το ίδιο για το ΔΝΤ, τονίζει.

Για τις Σκουριές

Η κυβέρνηση κινείται πάντα με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, τον σεβασμό στη νομιμότητα και την προστασία του περιβάλλοντος, υπογραμμίζει ο Υπουργός.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο αξιολογούμε τις μελέτες που έχουν κατατεθεί εκ μέρους της εταιρείας μέσα στα προβλεπόμενα από το νόμο χρονικά περιθώρια. Πάντως, οι δηλώσεις και η παρουσία του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας καθώς και οι πρόσφατες ανακοινώσεις της από τον Καναδά δείχνουν πως οι αποφάσεις της λαμβάνονται κατά κύριο λόγο με γνώμονα της εξελίξεις στην αγορά χρυσού.

Έτσι μπορεί, άλλωστε, να ερμηνευθεί και η στάση της απέναντι στο μέλλον της επένδυσης και όχι με βάση τις προσχηματικές δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, που με προκλητικό τρόπο διατυπώθηκαν κατά την τελευταία του επίσκεψη στη χώρα μας, αναφέρει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ