Κουρουμπλής: Αρχίζουν να υπάρχουν χαραμάδες προς την ανάπτυξη

Κουρουμπλής: Αρχίζουν να υπάρχουν χαραμάδες προς την ανάπτυξη
«Θα εξαντλήσουμε κάθε προσπάθεια, ώστε να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα που θα συμβάλει στην ανάπτυξη της χώρας και κυρίως στην αναχαίτιση όλου αυτού του μελαγχολικού κλίματος των τελευταίων 6 ετών που έχει καταπλακώσει πραγματικά τις ψυχές των Ελλήνων. Αρχίζουν να υπάρχουν χαραμάδες και εξαρτάται και από μας σε μεγάλο βαθμό να αξιοποιήσουμε τη σημερινή συνάντηση ώστε να φέρουμε περισσότερο αναπτυξιακό φως στην πατρίδα μας».

Αυτό τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής, μετά την παρθενική συνεδρίαση της επιτροπής του υπουργείου για τη Διαπεριφερειακή Συνεργασία με τη Ρωσική Ομοσπονδία. Πρόκειται για θεσμικό όργανο συνεργασίας των Περιφερειών των δύο χωρών που συστάθηκε με αφορμή το Αφιερωματικό Έτος Ελλάδας-Ρωσίας 20169, όμως, στόχος είναι η συνεργασία των φορέων σε βάθος χρόνου σε τομείς όπως ο τουρισμός, η ενέργεια, οι επενδύσεις και το εμπόριο.

Εκτός από τον υπουργό Εσωτερικών, στη σημερινή συνεδρίαση συμμετείχαν ο πρεσβευτής της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα Αντρέι Μάσλοφ, η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, ο γενικός γραμματέας Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Τσίπρας, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών και πρόεδρος της Επιτροπής Κώστας Πουλάκης και ο Συντονιστής για το Αφιερωματικό Έτος Ελλάδας-Ρωσίας 2016, πρέσβης επί τιμή Ηλίας Κλης.

Η Επιτροπή θα συνδράμει την Διυπουργική Επιτροπή για την οικονομική, βιομηχανική, επιστημονική και τεχνολογική συνεργασία Ελλάδας και Ρωσίας, στο πλαίσιο του κοινού ανακοινωθέντος που υπογράφηκε πέρυσι από τους Βλαντιμίρ Πούτιν και Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα, ανέφερε ο κ. Μάσλοφ. Σκοπός της κυβέρνησης, «είναι να υπερβούμε τους παραδοσιακούς ιστορικούς και θρησκευτικούς δεσμούς με τη Ρωσία και να καλλιεργήσουμε ένα ευρύ πλέγμα σχέσεων με έμφαση στην οικονομική συνεργασία», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Πουλάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ