Τζιτζικώστας: Πολύ φοβάμαι ότι θα οδηγηθούμε σε εκλογές μέσα στο 2016

Τζιτζικώστας: Πολύ φοβάμαι ότι θα οδηγηθούμε σε εκλογές μέσα στο 2016
"Οι εκλογές έρχονται, είναι κοντά μας" προέβλεψε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος, μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM", χαρακτήρισε "αναπόφευκτη" την προσφυγή στις κάλπες μέσα στο 2016.


"Πολύ φοβάμαι ότι θα οδηγηθούμε σε εκλογές μέσα στο '16", επισήμανε και εξέφρασε την άποψη ότι είναι "αναπόφευκτες με τον τρόπο με τον οποίο κινείται ο πρωθυπουργός, χωρίς να έχει καμία διάθεση πραγματικής συνεννόησης με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις και έχοντας δημιουργήσει όλα αυτά τα προβλήματα".

Αναφερόμενος στην κόντρα που ξέσπασε με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, γύρω από το θέμα της δημιουργία του κέντρου μετεγκατάστασης προσφύγων στα Διαβατά, ο κ. Τζιτζικώστας είπε ότι ο κ. Μπουτάρης είναι ένας από τους 38 δημάρχους στην Κεντρική Μακεδονία και τον κατηγόρησε ότι για επικοινωνιακούς λόγους αναλαμβάνει πρωτοβουλίες σε θέματα που δεν είναι της αρμοδιότητάς του.

Για το ίδιο θέμα κατηγόρησε και την κυβέρνηση, ότι αρνείται να δημιουργήσει το κέντρο στην περιοχή που επέλεξαν οι τοπικοί φορείς (στα παλιά σφαγεία Θεσσαλονίκης) και υπογράμμισε ότι θα πρέπει να δημιουργηθούν και άλλα κέντρα μετεγκατάστασης αφού -όπως είπε- σε περίπτωση που κλείσουν τα σύνορα θα δημιουργηθούν ανάγκες για δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες. Επισήμανε ότι δεν μετανιώνει για τη συμμετοχή του στις εσωκομματικές εκλογές, υπογραμμίζοντας ότι η παρουσία του διαμόρφωσε τη νέα προοπτική στη ΝΔ, την οποία χαρακτήρισε φιλελεύθερο κόμμα.

Ο κ. Τζικώστας, εξάλλου, σχολιάζοντας την τοποθέτηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών τον κατηγόρησε ότι επιχειρεί να "δημιουργήσει τη νέα διαπλοκή", είπε ότι βρίσκεται σε "πλήρη πανικό" και ότι καλείται να αντιμετωπίσει "τις υποσχέσεις που έδωσε".

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ