ΣΥΡΙΖΑ: Δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά η ΝΔ που έστησε και υπηρέτησε το πελατειακό κράτος

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά η ΝΔ που έστησε και υπηρέτησε το πελατειακό κράτος
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ απασχολεί 17 υπαλλήλους για την υποστήριξη 144 βουλευτών, η ΝΔ απασχολεί 53 υπαλλήλους για την στήριξη 75 βουλευτών και θέτει το ερώτημα "πόσους άραγε θα χρειαζόταν ως κυβέρνηση".

Αναλυτικά η ανακοίνωση του προεδρείου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ:

"Όπως επανειλημμένα έχουμε τονίσει οι μετακλητοί υπάλληλοι, οι επιστημονικοί συνεργάτες, οι αποσπασμένοι υπάλληλοι είναι απαραίτητοι για την εύρυθμη λειτουργία όλων των εργασιών που πρέπει να υποστηριχθούν από το Κοινοβούλιο.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν χυθεί τόνοι μελάνι, έχει καταναλωθεί άπειρος διαδικτυακός χώρος, τηλεοπτικός και ραδιοφωνικός χρόνος σχετικά με το ζήτημα των μετακλητών υπαλλήλων.

Επειδή ενίοτε μπερδεύεται η είδηση με την πληροφορία και την παραπληροφόρηση, εκτιμούμε ότι έχει αξία η κοινή γνώμη και οι πολίτες να γνωρίζουν ότι για τη στήριξη της δουλειάς της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, που αριθμεί 144 βουλευτές, απασχολούνται 8 μετακλητοί υπάλληλοι και 9 ιδιωτικού δικαίου - μόνιμοι υπάλληλοι της Βουλής, σύνολο 17.

Για την στήριξη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ που αριθμεί 75 βουλευτές απασχολούνται 12 μετακλητοί και 23 μόνιμοι υπάλληλοι Βουλής, 15 Ιδιωτικού δικαίου και 3 αποσπασμένοι, σύνολο 53. Συνοψίζουμε, εκεί που ο ΣΥΡΙΖΑ απασχολεί 17 υπαλλήλους για την υποστήριξη 144 βουλευτών, η ΝΔ απασχολεί 53 υπαλλήλους για την στήριξη 75 βουλευτών.

Αν η ΝΔ ως αξιωματική αντιπολίτευση χρειάζεται 53 υπαλλήλους πόσους άραγε θα χρειαζόταν ως κυβέρνηση; Αυτή είναι η λογική και η νοοτροπία των κίτρινων εντύπων, ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα χωρίς στοιχεία και στοχοποιούν πρόσωπα. Δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά η ΝΔ που έστησε, υπηρέτησε το πελατειακό κράτος και την κατασπατάληση δημόσιων πόρων".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ