ΚΚΕ: Η κυβέρνηση λέει στους αγρότες “ελάτε να συζητήσουμε πώς θα σας σφάξουμε”

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση λέει στους αγρότες “ελάτε να συζητήσουμε πώς θα σας σφάξουμε”
Τα βέλη του προς την Κυβέρνηση έριξε ο ΓΓ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας σχετικά με το Ασφαλιστικό, στη Βουλή.

«Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να χαμογελάτε, αλλά δεν θα χαμογελάτε για πολύ» ανέφερε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στην κυβέρνηση κατά τη συζήτηση επερώτησης του κόμματος για τα αγροτικά.

Ταυτόχρονα, ο Δ. Κουτσούμπας υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι «δεν ντρέπεστε να παρουσιάζετε τους αγρότες ως τσιφλικάδες; Και τους νέους με τα μπλοκάκια και τις γραβάτες ως νέους επιχειρηματίες;»

Ο ΓΓ του ΚΚΕ συμπλήρωσε ότι «στους αγρότες που είναι στα μπλόκα λέτε "ελάτε να συζητήσουμε πώς και πότε θα σας σφάξουμε, αλλά θα σας σφάξουμε"» ενώ υποστήριξε ότι την ίδια ώρα «η κυβέρνηση συκοφαντεί υβρίζει τους αγρότες μιλά για προσπάθεια αποσταθεροποίησης».

Μάλιστα, πρότεινε την κοινωνικοποίηση των αγροτικών εκμεταλλεύσεων και των μηχανημάτων μέσα και από συνεταιριστικές επιχειρήσεις υποστηρίζοντας πως αυτή η διέξοδος μίας κρατικά οργανωμένης παραγωγής με κοινωνικοποιημένα μέσα και συνεταιρισμούς «δεν πρέπει να φοβίζει κανέναν».

Τέλος ,υπογράμμισε τη στήριξη του ΚΚΕ στους αγρότες και τους επαγγελματίες. «Στις απεργιακές κινητοποιήσεις συναντήθηκαν ο αγρότης των μπλόκων, ο απεργός εργάτης, ο άνεργος, ο αυτοαπασχολούμενος της πόλης και του χωριού, ο νέος και η γυναίκα της λαϊκής οικογένειας. Μία ήταν η απαίτηση: να αποσυρθεί το νομοσχέδιο – έκτρωμα, να μην έρθει καν στη Βουλή», είπε εκτιμώντας ότι δεν υπάρχει λύση εντός της Ε.Ε. και με βάση την Κοινή Αγροτική Πολιτική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ