Γεροβασίλη: Κανένα σενάριο πρόωρων εκλογών και οικουμενικής κυβέρνησης

Γεροβασίλη: Κανένα σενάριο πρόωρων εκλογών και οικουμενικής κυβέρνησης
Δεν υπάρχει κανένα σενάριο πρόωρων εκλογών, όπως δεν υπάρχει και κανένα σενάριο οικουμενικής κυβέρνησης, τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Υπογράμμισε ότι πρέπει να κλείσει γρήγορα η αξιολόγηση, ότι η κυβέρνηση τηρεί κατά γράμμα τις προβλέψεις της συμφωνίας και επισήμανε ότι οι συμφωνίες γίνονται για να τηρούνται και πως αυτό ισχύει και για τις δύο πλευρές. Χαρακτήρισε θετικό το κλίμα των συζητήσεων που ξεκίνησαν χτες και ως προς το χρονοδιάγραμμα ανέφερε ότι στόχος είναι μέσα στον Μάρτιο να έχουμε την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Ως προς το αγροτικό, τόνισε ότι η κυβέρνηση παραμένει σταθερή στην πρόταση για διάλογο με τους αγρότες. Παρατήρησε ότι στα μπλόκα έχουν παρεισφρύσει και δυνάμεις που επιχειρούν να υφαρπάξουν την εκπροσώπηση των αγροτών, είναι ορατές σε όλη την κοινωνία, δεν θα πρέπει να καροποφορήσουν και κάλεσε τους αγρότες να απομονώσουν τα στοιχεία αυτά.

Μίλησε για συμφέροντα που εκμεταλλεύονται, όπως είπε, την αγωνία του αγροτικού κόσμου με στόχο να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση και να δημιουργήσουν κλίμα πολιτικής αναταραχής. Αυτό δεν βοηθά τους αγρότες, ανέφερε, για να υπογραμμίσει ότι αυτό που χρειάζεται είναι ένας εξαντλητικός διάλογος, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση έχει αποφάσισει να προχωρήσει σε βελτιώσεις.

Αναφερόμενη στο προσφυγικό, είπε ότι στη Σύνοδο Κορυφής στις 18 Φεβρουαρίου ο πρωθυπουργός δεν θα είναι απολογούμενος -καθώς η Ελλάδα θα έχει εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της- αλλά εγκαλών, απέναντι σε αυτούς που δεν είναι συνεπείς.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφέρθηκε στα προσεχή ταξίδια του πρωθυπουργού (την Πέμπτη στο Λονδίνο και την Κυριακή-Δευτέρα στην Τεχεράνη). Στο Λονδίνο όπου θα διεξαχθεί η Διάσκεψη Δωρητών για τους Σύρους πρόσφυγες, ο πρωθυπουργός θα έχει διμερή συνάντηση με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, καθώς και άλλες διμερείς συναντήσεις, και πενταμερή με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, τον Αυστριακό καγκελάριο Βέρνερ Φάιμαν, τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μάρκ Ρούτε, τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς και τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.

Όπως τόνισε, η συμμετοχή της κυβέρνησης στη σύνοδο αυτή θα επιβεβαιώσει τον κεντρικό ρόλο που η Ελλάδα έχει κατακτήσει, όσον αφορά τη διαχείριση του Προσφυγικού, ενώ επισήμανε ότι σημασία δεν έχει να αντιμετωπιστεί απλώς το ζήτημα των προσφυγικών ροών, αλλά οι ίδιες οι αιτίες της κρίσης.

Τον Αλέξη Τσίπρα θα συνοδεύσουν ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών για Θέματα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ν. Ξυδάκης.

Ως προς το ταξίδι στην Τεχεράνη, η κ. Γεροβασίλη μίλησε, μεταξύ άλλων, για ιδιαίτερα σημαντική επίσκεψη που θα αναβαθμίσει τις σχέσεις των δύο χωρών. Σε αυτήν θα συνοδεύουν τον πρωθυπουργό οι υπουργοί Νίκος Κοτζιάς, Πάνος Σκουρλέτης, Γιώργος Σταθάκης, Δημήτρης Μάρδας και ο γγ του ΥΠΕΞ Γιώργος Τσίπρας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ